banner913
banner932
banner1012

Karaoğlanoğlu’nda Rottweiler dehşeti

banner1020

Karaoğlanoğlu sakini Müge Onar’a ait Rottweiler cinsi iki köpek komşusu Zehra Nevzat’ın evine girerek ona saldırdı. Saldırıdan Nevzat, evin 7,5 yıllık Beagle cinsi Buddy isimli köpeğinin kahramanlığıyla kurtulurken, Buddy aldığı yaralar sonucunda bir gün sonra öldü

banner974
Karaoğlanoğlu’nda Rottweiler dehşeti

banner971

Zehra Nevzat’ın oğlu ve gelini bu köpeklerin daha önce de birçok kişi ve hayvana saldırdığını belirterek tepki gösterirken, köpekleri Buddy’in ölümünden duydukları üzüntüyü de sosyal medya hesaplarından paylaştılar

Girne’ye bağlı Karaoğlanoğlu’da 7 Mart 2017 tarihinde köyde sakin Müge Dolmacı Onar’a ait üç adet Rottweiler köpekten ikisi komşuları Zehra Nevzat’ın bahçesine atladılar ve evinin içine yatak odasına kadar girerek saldırdılar. Saldırı sonucunda Zehra Nevzat evin 7,5 yıllık Beagle cinsi Buddy isimli köpeğinin kahramanlığı sonucu hayatta kaldı. Saldırı sonrası hemen veterinere götürülen Buddy, ertesi güne kadar hayatta kalma mücadelesi verdi ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırıya uğrayan Zehra Nevzat’ın ailesi Rottweiler cinsi köpeklerin sürekli olarak kafeslerinden çıkarılarak hiç bir güvenlik önlemi almadan, gözetimsiz ve keyfi olarak bahçeye bırakılmalarını kınadılar. Saldırının ilk olmadığını, aynı Rottweiler köpeklerin daha önce de iki kez evlerine geçtiğini ve bu sebeple Tolga İnan'ın önce yüksek taş duvar yaptırdığını, Yinelenen köpek saldırısı sonucu bu kezde demir ve tahta parmaklıkla evinin güvenliğini arttırdığını belirtti. Karaoğlanoğlu Caddesi'nde, okullara ve market-banka gibi halkın yoğun olarak kullandığı ana merkezdeki evlerinde hiçbir koruma tedbiri olmayan alçak kapıdan defalarca kaçtıkları, mahalle sakinlerini korkuttuklarını ve ısırdıklarını, kedileri parçalayarak öldürdüklerini ancak tüm bu saldırılara ve uyarılara rağmen Rottweiler sahiplerinin hiçbir önlem almadıklarını belirtti. Sorumsuzca üç adet Rottweiler köpek besleyip başında durmayan, ödüllerle zıplama eğitimi vererek 2 metrelik duvarı aşmasını sağlayan sahiplerinin duyarsızlığı herkesin tepkisini aldı.

Rottweiler cinsi köpeklerin Girne’nin en işlek caddesi olan Karaoğlanoğlu Caddesi’nde bulunduklarını ve etrafta birçok okul bulunduğunu belirten saldırıya uğrayan aile, başkalarının da aynı felaketi yaşamamaları için yasal süreç başlatarak polis, belediye ve ilgili mercilere başvurduklarını belirttiler. Buddy’yi iki aylık iken sahiplenen Zehra Nevzat’ın torunu Tolga Nevzat İnan olay günü iş dönüşü eve geldiğinde anneannesinin çığlıkları ile irkildiğini, koşarak eve gittiğinde olayı öğrendiğini ve Buddy’yi banyoda kanlar içinde yatar vaziyette bulduğunu ifade etti. Hemen veterinere götürmelerine ve her yolu denemelerine rağmen Buddy’nin maalesef kurtarılamadığını belirten Tolga Nevzat İnan, bu saldırgan hayvanların ilk olayı olmadığını, daha önce de birçok kez evden kaçıp çeşitli hayvanlara ve yoldan geçen insanlara saldırdıklarını, hatta kendi sahiplerinin anneannesi, teyzesi, misafirleri olmak üzere birçok kişiye saldırıp ısırdıklarını belirtti.

Buddy’nin ölümünden büyük üzüntü duyan Tolga Nevzat İnan duygularını şu sözlerle ifade etti: “2 aylık geldi evimize. Dünyalar tatlısı, avuç içi kadar bir yavru idi, evin çocuğu oldu, Sofraya oturup yemek yedi, kapı çalmadan birinin geldiğini bilirdi, ne olursa olsun hep sevdi bizi. Kendisinden ufak köpekler ya da çocuklar canını da acıtsa, o hep onları yaladı, bir kere bile diş göstermedi. Tek gayesi sevgi vermek ve sevilmekti. Kedilere bile önce havlar, sonra yanlarına gidip oyun oynamak isterdi. Tam bir asalet abidesiydi. Bir tane bile kötü anı yaşatmadan bizlere veda etti. Bu kötüleşen dünyada, bu zor hayatta benim için iyiliğin, saflığın ve cesaretin sembolü olarak kalacaksın. Sen benim kahramanım biricik oğlumsun. Işıklar içinde uyu dünya güzelim.”

Tolga Nevzat İnan’ın eşi Merve İnan ise duygularını şöyle ifade etti: “Bizim oğlumuz çocuklar kuyruğunu çekse, canını acıtsalar bile çocuk olduğunu anlar, sesini çıkartmazdı. Kalbimizden bir parçayı koparıp çaldılar bizden. Bu kadar sevgi dolu, neşe dolu oğlumuz kendi evinde vahşice katledildi. Kendi akrabalarını, kendi sahibini hastanelik ettiğinde bile hiçbir şey yapmadılar. Anneannemiz evde tek kalmaya korkuyor. Korkuyor, titriyor, sürekli ağlıyor. Ananemi parçalayabilirlerdi, o an korkup kalp krizi de geçirebilirdi. Benim ananem 80 yaşında. Vahşi köpeklerinin sesini duyuyor ve geceleri uyuyamıyoruz, diğer yaralı kurtulan köpeğimiz de hala titriyor. Bizim canımızdan can gitti, yine kaçtıklarında başka birinin canını alabilirler. Sadece köpeği almakla olmuyor, artık birer katil yarattıklarının farkına varıp, sorumluluk almaları gerekiyor.”

Tolga Nevzat İnan’ın kardeşi Ferza İnan Şahin'in duyguları: "8 Mart benim için hem kadınlar hem kahramanlar günü artık. Çünkü benim oğlum Buddy kahraman oldu bugün. Cengaver gibi evini, yuvasını üstün bir güçle savundu. Anneanesini canı pahasına iki katil köpekten korudu. Şehit oldu.. Süper kahraman oldu Cennete uçtu.. Seni tanıyan her insanda mutlaka iyi, sevgi dolu ve oyunbaz anılar bıraktığın için, Bilge ruhunla koşulsuz sevgini yaşatmak için bizi aile olarak seçtiğin için, Bizim çocuğumuz olduğun için, İlk çocuk, ilk torun olduğun için, O çok sevdiğin anneanemizi bize bağışladığın için, Çok teşekkür ederim... Seni çok seviyorum Buddy, Hep çok seveceğim.."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.