banner913
banner932
banner1012

İki aydır maaş bekliyorlar

banner1020

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde 8 aydır sosyal sigorta yatırımları yapılmayan ve iki aydır maaşlarını alamayan temizlik görevlileri iş bırakıp eyleme gitti

banner974
İki aydır maaş bekliyorlar

banner971

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde, temizlik ve sekreterya işlerini yürüten Medipest şirketi bünyesinde çalışan 30 personel dün iş bırakma eylemi yaptı.
Eylem gerekçesi, çalışanların 8 aydır sosyal sigorta yatırımlarının yapılmaması ve 65 gündür maaşlarının ödenmemesi…
Çalışanlar adına konuşan Neşe Karaman, çalışanların sosyal sigorta yatırımlarının 8 aydır ödenmediğini, maaşlarının 65 gündür yatırmadığını, çalışanlara bir miktar ödeme yapıldıktan sonra beklettiklerini ve ciddi bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi.
CTP Girne Milletvekili ve Girne Dr. Akçiçek Hastanesi eski Başhekimi Ceyhun Birinci de, hastanede söz konusu firmanın daha önce de çalışanlara benzer mağduriyetler yaşattığını belirterek, CTP Milletvekilleri olarak sorunun giderilmesi için yasal yollar da dahil her türlü yöntemi deneyeceklerini ifade etti.
Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise eylem yapan çalışanların derdinin evlerine ekmek götürmek olduğunu ve sendikasız oldukları için işveren tarafından işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini savunarak, grev, eylem, yasal yollar dahil her yola müracaat edeceklerini söyledi
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.