banner913
banner932
banner1032

“Gücümüzü birleştirmeliyiz”

banner1020

Yüksek Mahkeme Eski Yargıcı ve Eski Ombudsman Emine Dizdarlı, kadınların siyasi temsil ve istihdamda daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekti

banner974
“Gücümüzü birleştirmeliyiz”

banner971
YDÜ’deki "Kadın Çalışmaları ve Multidisipliner Yaklaşımlar” sempozyumunda konuşan Yüksek Mahkeme Eski Yargıcı ve Eski Ombudsman Emine Dizdarlı “Kadın hakları kazanımları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için yapılan mücadelede eksiklikler olduğu söylenebilir. Bu eksikliklerin kaynağı, toplumsal zihniyet değişikliği sağlanamaması, kadın mücadelesinin ortak bir zeminde buluşamaması veya etkin yasaların uygulanmaması olabilir” dedi.
Kadınların siyasi temsil ve istihdamda daha fazla yer alması gerektiğinin altını çizen Dizdarlı, KKTC’de 52 kadın derneği bulunmasına rağmen hala farkındalık yaratmak için çabalanması gerektiğini söyleyen Emine Dizdarlı, “Kadınlar arasındaki birliği güçlendirmeli ve mücadeledeki eksiklikleri azaltmalıyız. Kendi yasalarımızı bilmemiz ve temel insan haklarına dair bilincimizin güçlü olması önemli. Gelecekte başarıya ulaşmak için gücümüzü birleştirmeli ve kadının ülkenin kalkınmasındaki rolünü vurgulamalıyız” dedi.

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.