banner913
banner932
banner1012

Devletteki istihdam artırılmalı

banner1020

Tabipler Odası Başkanı Yonca Morris, kamudaki diş hekimi istihdamının artırılması ve gerekli malzemeler sağlanarak devlette yapılmayan protez gibi tedavilerin yapılmaya başlanması gerektiğini vurguladı

banner974
Devletteki istihdam artırılmalı

banner971
 
 
Kıbrıs Türk Tabipler Odası Başkanı Yonca Morris, ülkedeki diş fakültelerinin sayısı ve standardına dikkat çekti.
Morris, “Gerek ülkemizde, gerekse Türkiye’de gittikçe artan sayıda tıp ve diş hekimliği fakülteleri gerçeği ile yüz yüzeyiz. Ülkemizde bu fakültelerin eğitiminin standardizasyonu ve denetimi uluslararası kriterlere göre, YÖDAK, KTTB, KTDTO ve Sağlık Bakanlığı tarafından titizlikle yapılmalıdır. Tıp ve diş hekimliği eğitiminin kâr amacı gütmeyen üst düzey donanımlı ve yeterli  hasta sayısı olan eğitim kurumları tarafından yapılması mesleğin geleceği açısından önem arz etmektedir” dedi.

Devlette diş hekimi istihdamının sınırlı olduğunu belirten Morris, “Perifer sağlık merkezleri dahil olmak üzere kamudaki diş hekimi istihdamının artırılması ve gerekli malzemeler sağlanarak devlette yapılmayan protez vb. tedavilerin yapılmaya başlanmasını beklentimizdir” dedi.
Morris, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde diş kliniğinin, bulunduğu binanın pandemi merkezi yapılmasından dolayı Diyabet Merkezinin ikinci katına taşındığını ancak engelli ve yaşlı hastaların bu kliniğe ulaşmasının mümkün olmadığını, bir an önce asansör ve bunun gibi bir tadilat yapılması gerektiğini ifade etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.