banner913
banner932
banner1012

“Devletin adı değişmeli, başkanlık sistemi gelmeli”

banner1020

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, YDP'nin önümüzdeki dönemde öncelikli konularının Devletin adını Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirmek ve Başkanlık Sistemi olduğunu kaydetti.

banner974
“Devletin adı değişmeli, başkanlık sistemi gelmeli”

banner971
 
 
Arıklı’nın açıklaması şöyle:

DEVLETİN ADI, BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YDP…
Katıldığım bir TV programında şunları söyledim;
“YDP olarak önümüzdeki dönem “Sistem değişikliği” konusunu gündemimize aldık. Sistem değişikliği için Anayasa değiştirmek gerekiyor. Oysa biz Anayasamızı bir türlü değiştiremiyoruz. Bunu yapmanın en kolay yolu Devletimizin adını Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirmek. Bu isim bize Annan Planında BM tarafından verilmişti. İKO’da da bu şekilde gözlemci üye olarak bulunuyoruz…” Bu konu önümüzdeki sürecin ana konularından biri olacak. YDP olarak biz bu konuda kendi çalışmalarımıza başladık…
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.