banner913
banner932
banner1012

Cezaevindeki pozitif vakalar Şartılı Tahliye Kurulu toplantısını yarına erteletti

banner1020

banner974
Cezaevindeki pozitif vakalar Şartılı Tahliye Kurulu toplantısını yarına erteletti

banner971
 Lefkoşa Merkezi Cezaevinde gardiyanlarda pozitif vaka tespit edilmesinin ardından bugün toplanacak şartı tahliye kurulu toplantısı da iptal oldu. Vakalarla ilgili temas takip çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken, kapasitesinin çok çok üzerinde  tutuklu ve mahkûmun bulunduğu cezaevinde şartlı tahliye kurulu bu sayıyı düşürmek için bugün yapacağı toplantı COVID-19 vakalarında yaşanan artış nedeniyle yarına ertelendiği öğrenildi.
 
Bilindiği üzere mahkûm ve tutuklu aileleri pandemi nedeniyle Dünya’nın bir çok ülkesinde şartlı tahliye kararı gerektirmeden yüz kızartıcı suç işlemeyenleri ve belirlenen kriterlere uygun olanları serbest bırakılmasının KKTC’de de uygulamaya konmasını talep etmişti. İçişleri Bakanı Kutlu Evren de Şartlı Tahliye Kurulu’nun daha esnek davranarak cezaevinde artan sayının düşürülmesi gerektiğine işaret etmişti
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.