banner913
banner932
banner1012

“Bu devlet tedavi hakkımı elimden aldı”

banner1020

Meltem Sonay, kronik hastalığı nedeniyle kullandığı ve bedeli 5 bin TL olan ilacını almak için İlaç ve Eczacılık Dairesi’ne gittiğini ve “Sigortalılar artık özel eczaneden alıp işlem yaptıracak. Bizim hastalarımıza kalmıyor” yanıtını aldığını belirtti

banner974
“Bu devlet tedavi hakkımı elimden aldı”

banner971
Yenidüzen gazetesi Haber Müdürü Meltem Sonay, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, yaşadığı kronik hastalık nedeniyle karından iğne tedavisi aldığını, Sağlık Kurulu kararı ile iki ayda bir İlaç ve Eczacılık Dairesi’nden, bedelinin üçte birini ödeyerek aldığı ilaçları, son gidişinde tedarik edemediğini ifade etti.  
Devletin ve Sağlık Bakanlığı’nın, kronik hastaları, pandemi döneminde mağdur ettiğini belirten Sonay, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Bu Devlet (!), Sağlık Bakanlığı (!) ilaca erişimimi engelledi, tedavi hakkımı elimden aldı…
Bir süredir sadece Covid-19 varmış gibi davranıyor herkes…  Bu nedenle başka kronik rahatsızlıkları olanların yaşadığı sorunlar da yok sayılıyor, görmezden geliniyor.
Kronik rahatsızlığım nedeniyle bir süredir karından iğne tedavisi alıyor- dum.
Sağlık Kurulu kararı ve onayı ile 2 ayda bir İlaç ve Eczacılık Dairesi’nden bedelinin 3’te 1’ini de ödeyerek aldığım iğnelerimi alamadım geçtiğimiz gün…
“Sigortalılar artık özel eczaneden alıp işlem yaptıracak” dedi oradaki memur, “Bizden alamasınız” dedi…
Neden diye sordum, “Bizim hastalarımıza kalmıyor” dedi…
Bizi, yani özel sektör çalışanlarını kendi hastası saymadı, bu devlet(!) gibi, memuru da…
Oradan çıktım, eczaneye gittim… ‘Reçete bedeliniz 5 bin 480 TL’ dedi eczacı.
15 günde bir yaptırmak zorunda olduğum ilacın kutusu yaklaşık 3 bin TL.
Bu devlet (!), ‘Sen, özel sektör çalışanı git, nerden bulursan bul, 3 bin- 5 bin TL ver ilacını al, biz sana bir ara sigortadan, bir kısmını öderiz’ dedi.
Her ay ilacımı alabilmek için 3 bin TL’yi ödeyip ödeyemeyeceğimi hiç düşünmedi… Ben ve benim gibi kronik hastaları, hem de böyle bir dönemde mağdur etti.
Bu Devlet (!), Sağlık Bakanlığı (!) ilaca erişimimi engelledi,
tedavi hakkımı elimden aldı…
Teşekkür ederim.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.