banner913
banner932
banner1032

‘Bilimsel açıklama yaptı diye görevden alınması çok saçma”

banner1020

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mediha Orun Sarp, Raif İlker Buran’ın görevden alınmasına ilişkin “Bir kişi bilimsel bir açıklama yaptı diye görevden alındı şeklinde açıklama yapmak çok saçma” diye konuştu

banner974
‘Bilimsel açıklama yaptı diye görevden alınması çok saçma”

banner971
Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mediha Orun Sarp, Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran’ın görevden alınmasına ilişkin açıklama yaptı.     Sarp, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın, “kuraklık açıklaması” nedeniyle Buran’ı görevden aldığı açıklamasına işaret etti; “Bu açıklama yanlış. Raif bey sürekli Havalimanı’ndaki eksiklikleri dile getirmesinden dolayı görevinden alındı” dedi.    
Sarp, Havalimanı’ndaki eksikliklerin halen giderilmediğini ifade ederek hâlâ savaş zamanlarında kullanılan mobil istasyonlarla uçakların indirilip kaldırıldığına dikkat çekti.   
Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’ne lise mezunu bir kişinin alınmasına şiddetle karşı olduklarını vurgulayan Sarp, teşkilat yasasına göre söz konusu mevkiye üniversite mezunu bir kişinin atanması gerektiğini belirtti.   
Mediha Sarp, “Mesleğimizin ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğiz. Lise mezunu bir kişi atanırsa hukuki süreç başlatacağız” dedi.   
Meteorolojinin bilim dalı olduğuna dikkat çeken Sarp, hiçbir şeyden anlamayan bir kişinin bu mevkiye atanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.   
Sarp, “haksız yere görevden alınan” Raif İlker Buran’ın yerine yeni bir kişi atanacaksa, bu kişinin liyakat sahibi olması gerektiğini dile getirdi.  
 Kuraklık çalışmalarının” bilimsel bir çalışma olduğunu belirten Sarp, “Bir kişi bilimsel bir açıklama yaptı diye görevden alındı şeklinde açıklama yapmak çok saçma” diye konuştu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.