banner913
banner932
banner1032

Bıldırcın üreticisi ile ilgili Kıb-Tek'ten savunma

banner1020

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), bir işletmenin elektrik akımının kesilmesi ile ilgili son günlerde çıkan haberlerde Kurum’a haksızlık yapıldığını ifade etti.

banner974
Bıldırcın üreticisi ile ilgili Kıb-Tek'ten savunma

banner971

Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, medyada elektrik enerjisi kesildiği için mağdur olduğu ifade edilen bir tüketici ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Gürcan Erdoğan, açıklamasında, bahse konu tüketicinin 15 Eylül 2015’de elektrik enerjisi borcunun fazla olduğunu ve bunu ödemekte güçlük çektiğini ve taksitlendirilme talebini Kurum’a ilettiğini, bunun üzerine Yönetim Kurulu’nun tüketicinin bakiye borcu olan 40 bin 271 TL’nin 48 eşit taksitle 839 TL’lik ödemeler halinde ödemesine karar verdiğini anlattı.

Elektrik İnkişaf Nizamnamesi gereği son devre faturası hariç 469 TL üzerinde bakiye borcu bulunan veya taksitlerinde 2 ay geriliği oluşan tüketicilerin elektrik akımlarının sistem tarafından otomatik olarak kesildiğini, yeterli ödeme yapıldığı takdirde de elektrik akımının otomatik olarak açıldığını anlatan Erdoğan,  “Bahse konu tüketicimizin her ay çıkan yeni faturaları ve taksit geriliğinden dolayı akımı otomatik olarak kesilmektedir. Ancak tüketicimizin bu durumunu bilen Kurum Yönetimi akımı kesilen tüketicinin yeterli ödemeyi yapamamasına, bir üretici olduğu ve mağduriyet yaşamaması için İdarenin talimatı ile elektrik akımı açılmaktadır” dedi.

Son olarak 10 Mayıs’ta taksit geriliği nedeniyle işletmenin elektrik akımının otomatik olarak kesildiğini, taksit geriliğinin ödenmemesinden dolayı elektrik akımının otomatik olarak açılmadığını ancak tüketicinin mağdur olmaması için İdare tarafından talimat verilerek elektrik akımının yeniden açıldığını belirten Erdoğan, Ancak 12 Mayıs 2017 tarihinde bu kez de tüketicinin güncel bakiye borcundan dolayı akımının yeniden kesildiğini belirtti.

“KIB-TEK YÖNETİMİ İLGİLİ TÜKETİCİYE YAKLAŞIK 1 YILDIR SÜREKLİ YARDIMCI OLMAKTADIR”

Erdoğan, “Sonuç olarak Kıb-Tek Yönetimi ilgili tüketiciye yaklaşık 1 yıldır sürekli yardımcı olmaktadır. Üretim yapan bu tüketicimizi Kurumumuzun kasıtlı olarak mağdur etme gibi bir düşüncesi olmadığı gibi kendisine ödeme konusunda sürekli yardımcı olunmaktadır. Tüketicimiz basına gitmek yerine İdareye başvurmuş olması durumunda, her zaman olduğu gibi gerekli kolaylık yine sağlanacaktı” dedi.

Kıb-Tek’in üreticin zor gününde yanında olma gayreti içerisinde olan bir kurum olduğunu belirten Erdoğan, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu İdaresi’nin haksız yere eleştirilmekte olduğunu ifade etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.