banner913
banner932
banner1012

59 bin ton cam atık toplandı

banner1020

Tatlısu’da sıfır atık projesi kapsamında toplanan atıklarda 58 bin 900 kg. ağırlığında cam atık toplandı

banner974
59 bin ton cam atık toplandı

banner971

 
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, bölgede gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Orçan, ekim ayında başlattıkları sıfır atık projesi kapsamında, bölge halkının hassasiyetinin en üst seviyelerde olduğunu görmekten mutlu olduklarını ancak elde edilen verilerin, ülkenin çevre konularındaki hassasiyet seviyesinin ne denli düşük olduğunu da görmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.
Tatlısu Belediyesi olarak Ekim ayında başlatmış oldukları sıfır atık projesinde, yüzde 75’lik bir seviyeye geldiklerini de belirten Orçan, bu oranın Türkiye’de yüzde 25-30 seviyelerinde olduğunu, bunun da projede ne denli başarı elde ettiklerini ortaya koyduğunu kaydetti. 
Tatlısu Belediye Başkanı Orçan, sıfır atık projesi kapsamında, toplanan atıklarla ilgili de bilgiler verdi; proje kapsamında, 10 bin 550 kg. karton ve kağıt atık, 8 bin 380 kg. plastik atık toplandığını belirterek, 58 bin 900 kg. ağırlığında ise cam atık toplandığını açıkladı.
“Ülkemiz açısından çok ciddi bir sorun olan cam atıklar aynı zamanda orman ve çöp alanlarındaki yangınların en büyük nedenini teşkil eden cam atıklar, ekim ayından itibaren topladığımız en yüksek seviyelerdeki atıkları teşkil etmektedir” diyen Orçan, cam atıkların Cumhurbaşkanlığı’nın da katkıları ile öğütülerek, bir kısmının parke yapımında bir kısmının ise kaldırım yapımının zeminini oluşturan kum maddesi olarak kullanıldığını belirtti.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.