banner913
banner932
banner1032

Tiyatro dolu bir gün

banner1020

Dünya Tiyatro Günü’nde birçok oyun tiyatro severlerle buluştu

banner974
Tiyatro dolu bir gün

banner971
Kültür ve sanatın başkenti Lefkoşa'da Lefkoşa Belediye Tiyatrosu her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Tiyatro Günü’nde tiyatro severlerle buluştu.
27 Mart'a özel olarak sahnelenen ‘Park’ta Güzel Bir Gün’ oyunu öncesinde Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Cem Aykut konuşmalar gerçekleştirildi ve LBT'nin Dünya Tiyatro Günü bildirisi okundu.
Başkan Harmancı, tiyatronun bugünlerde bazıların mesnetsizce ağzına pelesenk olduğunu belirtirken "Bu ülkede tiyatro oynandığını söyleyerek bilakis tiyatroya hakaret ediyorlar. Özellikle siyasetçilerin bazı zamanlar çok konuşmaması gerekiyor, tiyatroya ilişkin düşünceleri onu yaşayanların söylemesi gerekiyor.” dedi.
Konuşmaların ardından İzel Seylani, Aytunç Şabanlı ve Melis Beşe’nin yer aldığı ‘Park’ta Güzel Bir Gün’ oyunu seyirci ile buluştu.
BEŞPARMAKLAR TİYATRO FESTİVALİ” DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NDE AÇILDI
Öte yandan “Beşparmaklar Tiyatro Festivali”; Çatalköy-Esentepe Belediyesi, Devlet Tiyatroları ve MC Palace sponsorluğunda düzenlenen etkinlikle 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde açıldı.
Etkinlik, Sahne 19 ekibinin hazırladığı “Sıradan Bir Hikaye” adlı tiyatro oyunu ile devam etti. Ukraynalı yazar Mariya Lado’nun eserinden uyarlanan oyun, Pınar İnandım tarafından yönetildi.
Hayvanların gözünden insanların davranışlarını ve yaşam biçimlerini anlama çabasını ele alan oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
GİRNE
27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında Girne’de 4 farklı oyun sergilendi.
Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları organizasyonu, Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM) ve Girne Tiyatro Su’nun katkıları ile düzenlenen etkinlikler sabah 10.00’da başlayıp, gece 23.30’a kadar devam etti.
Etkinlikler sabah saat 09.30’da 23 Nisan İlkokulu öğrencilerinin kortejiyle başladı.
Ardından Mustafa Çağatay İlkokulu ve Şht. Hasan Cafer İlkokulu öğrencilerinin Girne Belediyesi Oda Tiyatrosuna gelmesiyle ilk oyun “Gerçekle Düş Arasında” Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları tarafından sahnelendi.
Etkinlikler kapsamında daha sonra sırası ile akşam saat 20.00'de yine Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları'nın sahneye koyduğu “Shakespeare'in Hayaleti” Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluştu.
Aynı anda Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum salonu, Folklor ve Gençlik Merkezi’nin  (FOGEM) sahnelediği “Alikko ile Caher” oyunu ile seyirci karşısına çıktı.
Gece saat 22.00'de ise Girne Tiyatro Su’nun “Pygmalion Bir Demokrasi Müzikali” adlı oyunu Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu'nda seyirciyle buluştu.
İBT’NİN YENİ OYUNU "TEHLİKELİ SAPLANTI" SEYİRCİYLE BULUŞTU
İskele Belediyesi Kültür Sanat Günleri kapsamında önceki gece İskele Belediye Tiyatrosu’nun (İBT) yeni oyunu "Tehlikeli Saplantı " sahnelendi.
27 Mayıs’a kadar devam edecek Tiyatro Günlerinde toplam 10 oyun ve bir söyleşi, İskele AKM’de tiyatro severlerle buluşacak.


banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.