banner913
banner932
banner1012

Yeni zamlar enflasyonu fena uçuracak

banner1020

KKTC’de özellikle Mayıs ve Haziran aylarında ardı ardına tüm mal ve hizmetlere gelen zamların, enflasyon oranında ciddi artışlara neden olacağı belirtiliyor

banner974
Yeni zamlar enflasyonu fena uçuracak

banner971
 
Türk Lirası’nın 2021 başından bugüne %17 oranından fazla değer kaybettiği hesaplanırken, akaryakıta bir ay içinde iki kere zam yapılması ve ekmek fiyatlarında da artışlar yaşanmasının, zincirleme zamlara neden olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Geçmiş yıllarda da akaryakıt-ekmek ikilisine yapılan zamların, konfeksiyondan ulaşıma, eğitimden sağlığa tüm mal ve hizmetlerde fiyat artışları doğurduğu gözlenmişti.
KKTC İstatistik Kurumu’nun verilerine göre tüketici fiyatlarında yıllık enflasyon %17.46 oranına, Aralık 2020 sonu itibarıyla (2021 enflasyonu) %5.52 oranına yükselirken, Mayıs ayı enflasyonu (Nisan ayına kıyasla) ise %1.62 düzeyine çıktı.
İstatistik Kurumu, Ocak enflasyonunu %0.48 (binde yarım) oranında, Şubat enflasyonunu %-0.02 (binde eksi 2) oranında, Mart enflasyonunu %1.39 oranında, Nisan enflasyonunu da 1.62 oranında açıklamıştı.
Enflasyonun Türk Lirası’ndaki rekor oranlardaki değer kayıplarından ciddi şekilde etkilendiği vurgulanırken, tüketici fiyatları endeksindeki yükselişin Haziran ayında da süreceği tahmin ediliyor.
UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin hayat pahalılığını dondurma kararı öncesinde iki ay halkın hissettiği enflasyonun oldukça altında açıklanan rakamların, ödeneğin verilmeyeceğinin açıklanmasının ardından gösterdiği yükseliş dikkati çekti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.