banner913
banner932
banner1012

"EBRD’nin Kuzey Kıbrıs’taki faaliyetleri memnuniyet verici gelişmeler"

banner1020

Türk Bankası’nın Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yıllık toplantısı katılımcıları onuruna Bedesten’de düzenlediği resepsiyonda, Türk Bankası ile EBRD arasında imzalanan dış ticaret destek programı anlaşması ve EBRD’nin Kuzey Kıbrıs’taki faaliyetleri memnuniyet verici gelişmeler olarak değerlendirildi

banner974
"EBRD’nin Kuzey Kıbrıs’taki faaliyetleri memnuniyet verici gelişmeler"

banner971

Türk Bankası tarafından, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) bu yıl ülkemizde gerçekleştirilen yıllık toplantısının katılımcıları onuruna Bedesten’de bir resepsiyon düzenlendi. Türk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakan Börteçene, Türk Bankası Genel Müdürü M. A. Yunus Rahmioğlu, EBRD Yönetim Kurulu Üyesi Evren Dilekli, EBRD Lefkoşa Ofisi Başkanı Libor Krkoška, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşarı S. Mehmet Apak, KKTC Merkez Bankası Başkanı Mehmet Emin Özcan, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Türk Bankası ve EBRD yetkilileri, sektörden iş insanları, uluslararası banka yetkilileri, yerli ve yabancı basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği resepsiyon önemli bir buluşma niteliği taşıdı.

EBRD’nin Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşen yıllık toplantısının ilk günü sonrasında bankacılık sektörü ve iş insanlarının biraraya geldiği resepsiyonda, hem EBRD’nin Kuzey Kıbrıs’taki faaliyetleri hem de Türk Bankası ile EBRD arasında imzalanan Dış Ticaret Destek Programı (TFP) işbirliği anlaşması, ülke ekonomisi açısından memnuniyet verici gelişmeler olarak değerlendirildi.

Börteçene: “EBRD kaynaklarını sunabilmek için yatırımcılarımızı projeleri ile birlikte Türk Bankası’na bekliyoruz”

EBRD’nin yıllık toplantısı ile ilgili olarak basına değerlendirmelerde bulunan Türk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakan Börteçene, EBRD Başkanı Sir Suma Chakrabarti’nin Kuzey Kıbrıs’a gelerek kendilerini cesaretlendirici bir konuşma yapmasının çok önemli ve güzel bir gelişme olduğunu vurguladı. EBRD ile yapılan Dış Ticaret Destek Programı (TFP) anlaşması hakkında da bilgiler veren Börteçene, Türk Bankası için olduğu kadar ada için de çok önemli bir gelişme yaşandığını, yaklaşık 2 yıl süren titiz bir çalışma sonucunda EBRD’nin Kuzey’de kendilerine partner olarak Türk Bankası’nı seçtiğini belirtti. Börteçene, duruşlarının ve Londra’da 43 yıldır İngiliz otoriteleri tarafından tanınıyor olmalarının bu seçimde önemli bir rol oynadığının altını çizdi.

EBRD ile imzalanan anlaşma ile finansmanın miktarından ziyade adada ithalat ve ihracatın geliştirilmesi anlamında çok önemli bir adım atıldığını ve EBRD vasıtasıyla dünyadaki herhangi bir banka ile istenilen şekilde ticaret yapılabileceğini ifade eden Börteçene, bunun ambargolar altında kırılan ekonomimiz için çok önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Adadaki proje finansmanında daha çok rol almayı hedeflediklerini ve EBRD kaynaklarını yatırımcılara sunmak üzere fırsat aradıklarını belirten Börteçene, projeleri ile birlikte Türk Bankası’na gelmeleri yönünde yatırımcılara çağrıda bulundu.

Rahmioğlu: “Gurur duyulacak bir kapı açtık”

Türk Bankası Genel Müdürü M. A. Yunus Rahmioğlu, EBRD ile yapılan anlaşma ile Kıbrıs Türk bankacılık sektörü için gurur duyulacak bir kapı açtıklarını belirterek Türk Bankası olarak sektöre liderlik yapmaya devam ettiklerini dile getirdi. Türk Bankası’nın dünya standartlarında bir banka olduğunu uluslararası finans sektöründe sesini duyurmaya imkan veren bu anlaşma için büyük bir mücadele verildiğini de vurgulayan Rahmioğlu, destek veren herkese teşekkürlerini iletti ve diğer yerel bankaların da bu programı gerçekleştirebilmesi temennisinde bulundu.

Toros: “Birçok siyasi zorluğa rağmen eşit mesafede, saygılı ve adil duruşlarından dolayı EBRD’ye teşekkür ediyorum”

Resepsiyona katılan Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, EBRD’nin Kuzey Kıbrıs’taki misyon ve vizyonunu yakından takip ettiğini ifade ederek EBRD yıllık toplantısının bir gününün Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. EBRD’nin bugüne kadar adada sağladığı finansmanın %30’unun Kuzey Kıbrıs’a ve bunun 5 milyon Euro’sunun da Türk Bankası’na verildiğini belirten Toros, birçok siyasi zorluğa rağmen eşit mesafede, saygılı ve adil duruşlarından dolayı EBRD’ye teşekkürlerini iletti.

Canlı müzik dinletisi ve kokteyl eşliğinde EBRD Yıllık Toplantısı katılımcıları ile ülkemizden davetlilerin karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak keyifli vakit geçirdiği resepsiyon, 21.30’da sona erdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.