banner913
banner932
banner1032

Dolar/TL'de rekor seviye

banner1020

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in serbest kambiyo rejimi açıklamaları sonrası dolar/TL'de yeni rekor kaydedildi

banner974
Dolar/TL'de rekor seviye

banner971

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın beklentilerin altında gerçekleştirdiği faiz artırımı ve faiz kararı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in serbest kambiyo rejimini vurgulayan açıklamaları sonrası Dolar/TL kuru 25 seviyesini aştı.

Bankalararası piyasada dolar/TL kuru günlük yüzde 2,5 yükselişle 25,73 seviyesinin üzerine çıktı. Böylelikle dolar/TL'de rekor tazelenmiş oldu. Son 3 günde dolar/TL kurunda yüzde 8'i aşan artış kaydedildi.

Kur Perşembe gününü yüzde 5,7 yükselişle 24,9075 seviyesinde tamamlamıştı. Goldman Sachs’a göre bir faiz oranı çapası olmadan lirayı tamamen serbest bırakmak zor olacak.

Bankanın ekonomistleri Clemens Grafe ve Başak Edizgil, faiz kararı sonrası yayımladıkları notta lirayı istikrara kavuşturma ve enflasyonu düşürmede önümüzdeki haftalarda iletişimin anahtar faktör olacağını belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.