banner913
banner932
banner1012

Akaryakıt pazarına yeni şirket arayışı

banner1020

K-Pet ve Alpet yanında ülkedeki akaryakıt pazarına yeni şirketlerin eklenmesi planlanıyor

banner974
Akaryakıt pazarına yeni şirket arayışı

banner971

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, KKTC’de akaryakıt sektöründe rekabet ortamının yaratılmasına yönelik hükümetin bir takım çalışmalar yaptığını açıkladı.
Arıklı, KKTC’deki akaryakıt pazarının şu an iki şirket tarafından paylaşıldığına işaret ederek, “biz rekabet ortamını yaratmak için bu konu ile alakalı bir takım çalışmalar içerisindeyiz. Akaryakıt tedarik ve dağıtım ağında 2 fazla şirketin olmasının piyasaya denge ve kalite getireceği şüphesizdir” dedi.
Arıklı’nın açıklaması şöyle:
“KKTC’de akaryakıt pazarı 2 şirket tarafından paylaşılmaktadır. Dağıtım şirketi bazında rekabet olmadığından dolayı kurumsal destek de bayilere verilmiyor. Güney’de Mobil, Shell, Agip ve EKO gibi çok uluslu şirketler bu sektörde yer alıyor, bu da beraberinde rekabeti getirmektedir. Biz de rekabet ortamını yaratmak için bu konu ile alakalı bir takım çalışmalar içerisindeyiz. Akaryakıt tedarik ve dağıtım ağında ikiden fazla şirketin olmasının piyasaya bir denge ve kalite getireceği şüphesizdir.”


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.