banner913
banner932
banner1012

Von Der Layen "AB Kıbrıs’ta iki devlet önerisini asla kabul etmeyecek"

banner1020

banner974
Von Der Layen "AB Kıbrıs’ta iki devlet önerisini asla kabul etmeyecek"

banner971
Avrupa Komisyonunda bugün basına konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, “Avrupa Birliğinin Kıbrıs’ta iki devlet önerisini asla kabul etmeyeceğini net olarak Türkiye Cumhurbaşkanına belirttim” açıklamasında bulundu.
Avrupa Komisyonunda, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli ve AB dönem Başkanı ve Slovenya Başbakanı Janez Janša ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında Avrupa Komisyonu Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı ile KKTC'ye gerçekleştireceği ziyaret konusunu görüştüğünü ve AB’nin bu konuda duyarlı olduğunu ve bu ziyaretin nasıl gelişeceğini izlemeye devam edeceğini söylediğini açıkladı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti ve Maraş'la ilgili beklenen açıklamaları konusunda Von Der Leyen: “Türkiye Cumhurbaşkanı ile kısa bir süre önce programlanan ziyareti konusunu net olarak konuştum. Bu konuda duyarlı olduğumuzu ve ziyaretin nasıl gelişeceğini izlediğimizi ve AB’nin asla iki ayrı devlet çözümü önerisini kabul etmeyeceğini net olarak vurguladım. Şimdi hem düşüncelerimizi hem de pozisyonumuzu biliyor” dedi.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.