banner913
banner932
banner1012

Moskova'da son 28 yılın rekoru

banner1020

Rusya’nın başkenti Moskova'da son 28 yılın kar yağışı rekoru kırıldı. Kar fırtınası kente bir ayda gelen karın yüzde 20'sini sadece 12 saatte getirdi. Moskova merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, kentteki uçuşlar ipta edildi ve ulaşımda aksaklıklar yaşandı.

banner974
Moskova'da son 28 yılın rekoru

banner971

 

Rusya’da Phobos Meteoroloji Merkezi’nin üst düzey uzmanı Yevgeny Tishkovets, önceki gün Moskova'nın ortalama 9 milimetre yağışla 28 yıllık bir kar yağışı rekoru kırdığını açıkladı.


Moskova'da son 28 yılın kar yağışı rekoru kırıldı - 2

1993'TEN BERİ GERÇEKLEŞMEDİ

Tishkovets, bu rakamın Moskova'nın bu ayki aylık yağış oranının yüzde 20'si olduğunu söyledi ve 1993'ten beri bu kadar yoğun bir kar yağışının kaydedilmediğini sözlerine ekledi.

Moskova'da son 28 yılın kar yağışı rekoru kırıldı - 3

Tishkovets’in bildirdiğine göre, 11 milimetre ile  en yoğun kar yağışı Moskova'nın merkezinde meydana gelirken, şehrin kuzeybatısında 10 milimetrelik kar tespit edildi.


 
Moskova'da son 28 yılın kar yağışı rekoru kırıldı - 4

"ANORMAL BİR DURUM"

TASS haber ajansına konuşan Tishkovets, yağışım anormal olduğunu belirterek,  Aralık ayı ortalama kar yağışı oranının 56 milimetre olduğunu hatırlattı.


Moskova'da son 28 yılın kar yağışı rekoru kırıldı - 5

ULAŞIM AKSADI

Bununla birlikte, yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca uçuş iptal edildi ve ulaşımda aksaklıklar yaşandı.


Moskova'da son 28 yılın kar yağışı rekoru kırıldı - 6

Yetkililer başkentte hava durumu için “sarı alarm” ilan etti. Zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.


 
Moskova'da son 28 yılın kar yağışı rekoru kırıldı - 7


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.