banner913
banner932
banner1012

Kraliçe öldükten sonra Türk çiçekçilerin satışları yüzde 90 oranında arttı

banner1020

banner974
Kraliçe öldükten sonra Türk çiçekçilerin satışları yüzde 90 oranında arttı

banner971
Kraliçe'nin cenaze programı için Türkiye'den de çiçek sipariş edildi. Antalya ve Isparta'daki kesme çiçek sektörü hareketlendi. İngiltere'ye en az 1,5 milyon dal karanfil gönderilecek.
Kraliçe II. Elizabeth’in 96 yaşında İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde yaşama gözlerini yumması sonrasında çiçek üreticileri ve şirketler hummalı bir yarışa başladı… Kraliçe’nin ölümünden sonra çiçek ve buket göndermek isteyenlerin talebiyle birlikte Türk çiçekçiler harekete geçti.
Fakat Kraliçe’nin cenazesi öncesinde Türk çiçekçilerin yoğun sipariş aldığını aktaran Reuters haber ajansı, “Türk çiçekçiler, kamyonla nakliyat yapmak yerine daha hızlı ve çok daha yüksek sayıda çiçek göndermek için kargo uçaklarını kullanmaya başladı” yorumunu yaptı.
Reuters’a konuşan Antalya Ticaret Odası’ndan Selçuk Çelebi isimli esnaf, “Kraliçe öldükten sonra çiçek satışları yüzde 90 oranında arttı. Antalya’da sezon sonu. Dolayısıyla Isparta’da üretimin azaldığı bir noktadayız” dedi.
Talep sebebiyle İngiltere’ye uçaklarla çiçek göndermek zorunda kaldıklarını söyleyen Çelebi’nin sözlerini aktaran Reuters, son dönemde yaklaşık 13 tonluk çiçeğin gönderildiğini duyurdu.
5 Eylül ile 12 Eylül arasındaki süreçte ise Türkiye ile İngiltere arasındaki çiçek ticaretinin geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 40 arttığı da kaydedildi. Kraliçe’nin ölümü sonrasında Birleşik Krallık’taki birçok Kraliyet ailesine ait kale, bina ve yapının önüne bölgede yaşayanlar çiçek bırakarak büyük çiçek dağları oluşturdu.

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.