banner913
banner932
banner1032

Kendini temizleyen cam üretildi

banner1020

banner974
Kendini temizleyen cam üretildi

banner971
Almanya’daki Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü’nde kendini temizleyen cam üretildi. Polimer bazlı “mikro-fotonik çok fonksiyonlu metamateryal” (PMMM) adlı malzemenin saç telinin 10’da biri kadar ince silikon piramitlerden oluştuğu belirtildi. Bu küçük piramitler yüzeye düşen suyun damlacıklar oluşturarak kendini temizlemesini sağlıyor.
Cam duvar ve çatıların yerini alabilecek malzemenin binanın içini serin tuttuğu belirtildi. PMMM’nin şeffaf olmasına rağmen parlamayı da azalttığı ve içerinin zor görülmesini sağladığı ifade edildi. PMMM’nin çevre dostu bir polimerden yapıldığını belirten araştırmacılar, soğutucu etkisinin de klimaya ihtiyacı azaltarak enerji tasarrufu sağlayacağını söyledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.