banner913
banner932
banner1012

İtalya parlamentosunda ilk: Milletvekili bebeğini emzirdi

banner1020

İtalyan Milletvekili Gilda Sportiello, kural değişikliğinden sonra ülke parlamentosunda bebeğini emziren ilk politikacı oldu

banner974
İtalya parlamentosunda ilk: Milletvekili bebeğini emzirdi

banner971
Geçen kasımda yeni anne olan milletvekillerinin bebekleriyle parlamento faaliyetlerine devam etmesine izin verilmişti. 36 yaşındaki Sportiello, 2 aylık oğlu Frederico’yu Temsilciler Meclisi’nde emzirdi. Diğer ülkeler daha önce parlamentoda emzirmeyi görmüş olsalar da bu İtalya için bir ilk olarak kayıtlara geçti. İtalya’da parlamentoda vekillerin yaklaşık 3’te 2’si erkek.
Gilda, pek çok kadının kendi isteğiyle değil iy yerine geri dönmek zorunda kaldığı için bebeklerini emzirmeyi vaktinden önce bıraktığını söyledi. Parlamento oturumuna başkanlık eden Giorgio Mule ise ‘Uzun, özgür ve huzurlu bir yaşam için Federico’ya en iyi dileklerimle. Şimdi sessizce konuşacağız” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.