banner913
banner932
banner1032

Fransa’da bir milyar Euro maddi zarar

banner1020

Fransa'da en protesto eylemlerinin yol açtığı maddi zararın bir milyar Euro’dan fazla olduğu tahmin ediliyor

banner974
Fransa’da bir milyar Euro maddi zarar

banner971
Fransa'nın en büyük işverenler birliği, Fransa Girişimciler Hareketi (MEDEF) protesto eylemlerinin yol açtığı maddi zararın bir milyar eurodan fazla olduğunu tahmin ediyor. MEDEF Başkanı Geoffroy Roux, 200'den fazla dükkan ve mağazanın tamamen yağmalandığını, 300'den fazla banka şubesine zarar gördüğünü ve 250 büfede hasar oluştuğunu söyledi. Zarara uğrayan esnaf ve işletmelere destek olması için hükümete çağrı yapan Roux, "her şeylerini kaybedenler için" yardım fonu oluşturulmasını talep etti.
Fransa’da 18 yaşındaki Nahel M.'in geçen Salı günü trafik kontrolü sırasında polisin açtığı ateş sonucu ölümü sonrasında başlayan protesto eylemlerinde dükkan ve mağazalar yağmalandı, araçlar, çöp konteynerleri ve binalar ateşe verildi, polis ve eylemciler arasında şiddet yaşandı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 18 yaşın altındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesine tepki olarak başlayan protestolarda, çocukları olaylara karışan ailelere mali yaptırım uygulamak istediğini söyledi.
Macron, burada "Ceplerine dokunmak lazım ancak bundan anlarlar. Yaptıkları saçmalığın karşılığı mali bir yaptırım olmalı." ifadesini kullandı.

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.