banner913
banner932
banner1012

BMye müdahale çağrısı

banner1020

Dünya Haberleri › BMye müdahale çağrısı haberi Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, BM Güvenlik Konseyine başvurarak, Husilerin ilerlemesini durdurmak için gönüllü ülkelerin askeri müdahalesine izin veren bir karar almasını talep...

banner974
BMye müdahale çağrısı

banner971
Dünya Haberleri ›
BMye müdahale çağrısı haberi
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, BM Güvenlik Konseyine başvurarak, Husilerin ilerlemesini durdurmak için gönüllü ülkelerin askeri müdahalesine izin veren bir karar almasını talep etti.

Hadi, mektubunda, anayasal sorumlulukları kapsamında Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ile Arap Birliği Genel Sekreterliğine askeri müdahale de dahil her türlü yardımı yapmaları için talepte bulunduğunu dile getirerek, BM Güvenlik Konseyinden Yemen halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmesini istedi. Arap Birliği ise, bugün Yemendeki krizi masaya yatıracak, Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasinin Arap ülkelerine yaptığı askeri müdahale çağrısını görüşecek.

Adenin kuzeyinde bulunan üssün kontrolünü alan Husilerin Adene doğru hareket etmesinin ardından Yemen Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur Hadinin ülkeden kaçtığı iddia edildi. Hadinin ülkeden kaçtığı yönündeki haberler yalanlayan Cumhurbaşkanlığı kaynakları, “Cumhurbaşkanı Hadinin Husi militanlarının Adene yaklaşması üzerine ülkeden ayrıldığı yönünde medyada yer alan haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtti. Kaynaklar, “Hadinin Husilerin Aden sınırına yaklaşması üzerine helikopter ile kentteki başkanlık sarayından ayrıldığını ve güvenli bir bölgeye nakledildiğini” ifade etti. Yardımcısı ise Hadinin ülkeyi terk etmek gibi bir fikri olmadığını bildirdi.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.