banner913
banner932
banner1012

İzolasyon süreci testsiz 10 gün

banner1020

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin son kararına göre, Covid-19 pozitif hastaların izolasyon süreci testsiz 10 gün olarak açıklandı

banner974
İzolasyon süreci testsiz 10 gün

banner971

 
Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan  kararları açıkladı. 
Covid 19 pozitif kişi ile temas eden (okul çalışanları hariç), semptomlu kişilere önce antijen testi yapılacak ve antijenin pozitif çıkması halinde PCR testi yapılacak. 
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin son kararına göre, Covid-19 pozitif hastaların izolasyon süreci testsiz 10 gün olarak açıklandı.
“İzolasyon süreci testsiz 10 gündür” denen Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararında, kişilerin 7’nci ile 10’uncu gün arasında kontrol amaçlı PCR testi yaptırabileceği belirtildi.
Okul ve özel eğitim merkezleri, bakımevi, huzurevi ve cezaevi çalışanları ise 7’nci ve 10’uncu günde mutlak suretle PCR negatif sonucu almaları halinde izolasyon süreleri sonlanacak.
Okul çalışanları hariç, semptomlu kişilere önce antijen testi yapılacağı ve antijenin pozitif çıkması halinde PCR testine başvurulacağı belirtildi.
Komite kararında “Antijen testlerinin negatif çıkmasına rağmen ciddi semptom gösteren kişiler doktor istemi ile PCR testi yaptırabileceklerdir” dendi.
Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında toplanan komitenin son kararlarına göre Covid-19 hastalığını geçirmiş ve 1 doz aşı yaptırmış ancak üzerinden 180 gün geçmemiş kişiler aşılı kişi olarak değerlendirilecek.
Tam aşılı temaslı kişilerin semptom takibi yaparak maskeli olarak güncel hayatlarına devam edecekleri de yinelendi.
Tam aşılı okul çalışanlarının da temaslı olması durumunda maskeli olarak güncel hayatlarına devam edeceği de açıklandı. Bu kişiler 5. gün antijen testlerini yaptıracak.
COVİD-19 POZİTİF İLE TEMAS EDEN  SEMPTOMLU KİŞİLER ÖNCE ANTİJEN YAPTIRACAK, ANTİJEN TESTİ POZİTİF ÇIKARSA PCR TESTİ YAPILACAK
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Covid 19 pozitif kişi ile temas eden (okul çalışanları hariç), semptomlu kişilere önce antijen testi yapılacak ve antijenin pozitif çıkması halinde PCR testi yapılacak. 
Antijen testlerinin negatif çıkmasına rağmen ciddi semptom gösteren kişiler, doktor istemi ile PCR testi yaptırabilecek. 
Covid-19 pozitif kişilerle ilgili kararlar şöyle:
“İzolasyon süreci testsiz 10 gündür. Ancak kişiler 7. ile 10. gün arasında (her iki gün dahil) 1 kez olmak üzere kontrol PCR testi yaptırabilirler. Test sonucunun negatif olması durumunda izolasyon süreleri sona erer. Okul/özel eğitim merkezleri, bakımevi- huzurevi ve cezaevi çalışanları 7. ile 10. gün arasında (her iki gün dahil) kontrol PCR testlerini yaptırabilirler. Ancak bu sektör çalışanları mutlak suretle negatif PCR test sonucuna istinaden izolasyon süreleri sonlanır.”  
Okulların pozitif vaka ve temas protokolü ise şöyle:
“Kişilerin belirtilen sürelerden önce semptom göstermeleri halinde, semptomun başladığı gün PCR testi yaptıracaklardır. 
Pozitif çıkan okul çalışanlarının izolasyon süresi 10 gündür. Evdeki izolasyonun 7. ve 10. günleri arasında (her iki tarih dahil) kontrol PCR testi yapılabilir. Test sonucu negatif ise ev karantinası sonlandırılır. Bu kişilerin mutlak suretle negatif PCR test sonucuna istinaden izolasyon süreleri sonlanır.”
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.