banner913
banner932
banner1012

SAMTAY Vakfı 'Kıbrıs Türk Sosyal Yaşam Tarihi Üzerine Görsel ve Yazınsal Araştırmalar Paneli' yapıyor

banner1020

SAMTAY Vakfı Başkanı, araştırmacı- yazar merhum Suna Atun’un anısına düzenlenen “Kıbrıs Türk Sosyal Yaşam Tarihi Üzerine Görsel ve Yazınsal Araştırmalar Paneli” çarşamba günü yapılıyor....

banner974
SAMTAY Vakfı 'Kıbrıs Türk Sosyal Yaşam Tarihi Üzerine Görsel ve Yazınsal Araştırmalar Paneli' yapıyor

banner971

SAMTAY Vakfı Başkanı, araştırmacı- yazar merhum Suna Atun’un anısına düzenlenen “Kıbrıs Türk Sosyal Yaşam Tarihi Üzerine Görsel ve Yazınsal Araştırmalar Paneli” çarşamba günü yapılıyor.

SAMTAY Vakfı ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kıbrıs Araştırmalar Merkezi’nin işbirliğinde düzenlenecek panel, YDÜ Konferans Salonu’nda yer alacak. Panelde 12 bildiri sunulacak.

SAMTAY Vakfı Program ve Yayın Koordinatörü Bülent Fevzioğlu ile YDÜ -Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şevket Öznur tarafından yapılan ortak açıklamada, Kıbrıs Türk kültür tarihine emek vermiş, iz bırakmış değerleri ölüm tarihlerinde değil doğum tarihlerinde anmayı ilke edindikleri belirtildi.

Ortak çalışmanın ilk kültürel etkinliğini SAMTAY Vakfı Başkanı -  Araştırmacı Yazar Suna Atun’un anısına projelendirdiklerini kaydeden Fevzioğlu ve Öznur’un açıklamasına göre, divan başkanlığını İsmail Bozkurt’un yapacağı “Kıbrıs Türk Sosyal Yaşam Tarihi Üzerine Görsel ve Yazınsal Araştırmalar Paneli”ne katılımcı olacak kültür insanları ile sunulacak bildirilerinde konu başlıkları şöyle:

İsmail Bozkurt: “Suna Atun’un Araştırmacılığı”

Şevket Öznur: “İlklerin Yaratıcı Vakfı SAMTAY ve Suna Atun”

Sevil Emirzade: “Tarihsel Öğelerin Dramatik Oyunlardaki Önemi”

Prof. Dr. Ata Atun: “Siyaset Kültürü  Üzerine Çözümlemeler”

Dr. Hasan Topal: “İngiliz İdaresi Döneminde Kıbrıslı Türklerde Eğitime Kısa Bir Bakış”

Şirin Zaferyıldızı: “Şiirlerle Büyüsün Çocuklar”

Eralp Adanır: “Televizyon Yayıncılığında Edebiyat Programları”

Dervişe Güneyyeli Kutlu: “Kıbrıs’ın Tarihinde, Kültüründe ve Edebiyatında Var Olan Mevleviliği Neden Yaşatmalıyız?”

Ulus Irkad: “1940’lı Yıllarda Kıbrıs”

Emin Onus - Ahmet Üngüder: “Hikmet Afif Mapolar’ın Bulunamayan İki Romanı Üzerine: Diken Çiçeği (1938) ve Son Damla (1938)”

Büşra Çakmak: “Kuzey Kıbrıs’ın Eğitim ve Kültürel Yapısının Dünden Bugünü Bugünden Yarını”

İbrahim Fevzioğlu: “Kıbrıs Türk Folk Müziği”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.