banner913
banner932
banner1032
banner1038

Tarihi hisarlar kaderine terk edildi

banner1020

banner974
Tarihi hisarlar kaderine terk edildi

banner971
Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı Lefkoşa sakini vatandaşlarımız, ülke olarak tarihi yerlere sahip çıkmayı bilmediğimizi ifade ederek Lefkoşa’nın tarihi surlarının bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle adeta kaderine terk edildiğini söyleyerek bizlere gönderdikleri fotoğrafla sitem ettiler.
Vatandaşlarımız, fotoğrafların Gençlik Gücü antrenman sahasının üzerinden hisarlar olduğunu belirterek “Burası Şht. Mustafa Ali Rıza Sokak eski Mağusa Kapısı üstü olarak bilinen Hisar üstüdür. Görüldüğü gibi hisar duvarı yıkık vaziyette duruyor. Burada geçen yıl bir araç hisar duvarına çarparak duvarı yıkmış ve hisar altına uçmuştu” dedi.
Bu yıkılan hisar duvarının o gün bugündür halen düzeltilmediğini belirten duyarlı vatandaşlarımız, bunun gibi yıkık vaziyette olan hisar duvarlarından birinin de Anibal Restaurantın karşısının olduğunu ifade ettiler.
Tarihi hisarların neden bu şekilde kaderine terk edildiğini sorgulayan vatandaşlarımız “Bu tarihi yerlerin bakım ve onarımından kim sorumlu? Belediye mi yoksa Eski Eserler Dairesi mi bilmiyoruz ama, dünyanın her yerinde bu gibi tarihi binalar veyahut surlar koruma altındadır ve gözbebekleri gibi bakılıyor” diyerek yetkilileri göreve davet ettiler.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.