banner913
banner932
banner1012

Kırsal alanlarda zeytin ağaçları bakım bekliyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre ülkemizin sembolü olarak bilinen ve kara elmas olarak adlandırılan zeytin ağaçlarının son zamanlarda birer birer kurumaya yüz tuttuğu iddia edildi.

banner974
Kırsal alanlarda zeytin ağaçları bakım bekliyor

banner971

Özellikle kırsal alanlarda bulunan zeytinlerin önce bir dallarında ani kuruma oluşması sonrasında birkaç ay içerisinde tüm ağacın kuruduğu bile ulaşan bilgiler arasında yer alırken, bu konuda bazı vatandaşların endişelendikleri bildirildi.
Bu arada tecrübeli zeytin üreticilerinin kendi bahçelerinde bu hastalığın görünmesine imlan vermemek adına zeytin toplama işleminin bitiminde önce budama yaptıkları donrasında ise kökten en uca kadar tüm ağaçlarını ilaçladıkları bize gelen bilgiler arasında yer almakta.
Ancak kırsal alanlarda ve özellikle ilaçlama yapmanın zor olduğu tepelik bölgelerde bulunan zeytinlere en azından havadan ilaçlama yapılması gerektiği bildirildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.