banner913
banner932
banner1012

Harup ağaçlarını kurtarmak için fareyle mücadele başlamalı

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı doğasever vatandaşlarımız, ülkemizin önemli değerlerinden olan Harup ağaçlarının farelerden dolayı kurumaya devem ettiğini ve bu gidişle ülkede harup kalmayacağını dile getirerek sitemlerini bizlerle paylaştılar.

banner974
Harup ağaçlarını kurtarmak için fareyle mücadele başlamalı

banner971

Farelerle mücadele için çok geç kalmadan adım atılması gerektiğini ifade eden doğasever vatandaşlarımız “Geleceğimiz için, katma değeri olan bu ağaçlarımızın acilen farelerden kurtarılması gerekir. Bunun içinde doğal yöntemlere başvurulmasında fayda var” dediler.
Yıllardır doğaya fare zehirleri bırakılarak fareyle mücadele edilmeye çalışıldığını ancak bir arpa boyu yol alınmadığına dikkat çeken vatandaşlarımız “Fareyle mücadele için zehir kullanarak doğada farenin en büyük düşmanı olan yılanları da zehirlediğimiz için fareler azalmak yerine çoğaldılar” dediler.
Harup ağaçlarının farelerden kurtarılması için bundan sonra yapılması gerekenin doğal dengeyi sağlamak olduğunu belirten doğasever vatandaşlarımız “Bunun içinde farelerin en büyük düşmanları olan yılan popülasyonunu çoğaltmak gerekir. Ayrıca avcılarımız, doğada karşılarına çıkan yılanları vurmamalı” diyerek sözlerini tamamladılar.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.