banner913
banner932
banner1012

Doğaseverler Gabbari için ovada

banner1020

banner974
Doğaseverler Gabbari için ovada

banner971
Ayaklı Gazete’ye ulaşan doğasever bazı vatandaşlarımız, ülkemizde doğanın kış ve ilkbahar aylarından tüm cömertliğini gösterdiğini ifade ederek özellikle yağmurlu kış ayları sonrasında mantar, ayrelli ve daha birçok doğal bitkinin kendini gösterdiğini kaydettiler.
İlkbahar aylarının ortasında olduğumuz bugünlerde doğanın mucizevi bitkilerinden olan Gabbari’nin (Gabbar) filizlerini atmaya başladığını söyleyen doğasever vatandaşlarımız “Kimileri bu filizlerinden turşu yapıyor. Kimileri ise çiçeklerinden oluşan hıyarcığından turşu ancak her ikisi de insan sağlığına çok faydalı” diye konuştular.
Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte kıraç bölgelerde açılmaya başlayan Gabbarilerin birçok faydası olduklarını belirten doğa sever vatandaşlarımız ancak bu bitki toplarken çok dikkatli olmak gerektiğini sözlerine eklediler. Bu bitkinin çiçeklenmesi döneminde sinekler başta olmak üzere birçok hayvanın üzerine geldiğini ifade eden vatandaşlarımız, bu nedenle de Kıbrıs engereklerinin de bu gabbari ağaçlarının gölgesinde avlarını beklemekte olduğunu söyleyerek herkesi dikkatli olmaya davet ettiler.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.