banner913
banner932
banner1012

Cam kese böceğine karşı önlem alınmalı

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan doğa dostu vatandaşlarımız, kış aylarının bu yıl soğuk geçmemesi medeniyle birçok zararlı böceğin erken uyanarak ağaçlara zarar verdiğine vurgu yaparak görüşlerini bizlerle paylaştılar.

banner974
Cam kese böceğine karşı önlem alınmalı

banner971
 
Özellikle genç çam ağacı bulunan bölgelerin cam kese böceği istilası altında olduğuna dikkat çeken doğa dostu vatandaşlarımız, Dipkarpaz’dan ta Yeşilırmak’a kadar neredeyse tüm ormanlık alanlarda çam kese böceklerinin çam ağaçlarını tehdit eder durumda olduğunu iddia ettiler.
Doğa dostu vatandaşlarımız, Orman Dairesi yetkililerinin bir an önce etkili bir mücadele başlatmazsa birçok bölgedeki çam ormanlarının veya ağaçlarının kuruyacağını vurguladılar.
Geçmiş yıllara göre bu yıl erken uyanan zararlı böceklere karşı mücadelede geç kalınmaması için bölgelerde çalışmaların koordine edilmesi gerektiğini sözlerine eklediler.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.