banner913
banner932
banner1012

Duruşma boyunca ağladı

banner1020

Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda aracıyla çarptığı iki yayanın ölümüne neden olan Örge Soğukpınar dün çıkarıldığı mahkemede ifade vermedi; duruşma süresince gözyaşı döktü

banner974
Duruşma boyunca ağladı

banner971

 

Evrim KAMALI

Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda meydana gelen ve yaya olan Siful Islam ve Ripon Ali’nin yaşamını yitirdiği trafik kazasında tutuklanan zanlı Örge Soğukpınar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Örge Soğukpınar, duruşma boyunca gözyaşı döktü.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak yeminli şahadet veren Müfettiş Muavini Mustafa Berksan, yaşanan kazayla ilgili bulguları mahkemeye aktararak, olay mahallinden ayrılan zanlı Örge Soğukpınar’ın 9 Şubat’ta saat 10.00’da tutuklandığını ve bu süreçte ifade vermediğini kaydetti. Bölgedeki kamera görüntülerinin incelenmesi gerektiğine ve zanlının kazanın öncesinde ve sonrasındaki güzergâhların araştırılması değinen Berksan, ölen yayalara otopsi yapılacağını ve uzmanlık raporlarına göre araştırma yapılacağına değindi. Berksan, üç günlük sürede 15 kişinin bilgisine başvurulduğunu ve bir takım kamera kayıtlarının incelendiğini söyledi. Tahkikatın devam ettiğini, telefon dökümlerinin incelenmesi gerektiğini belirten Berksan,  zanlının 8 gün tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Behrat Mavioğlu, taleplerinin üç gün olduğunu beyan etti.

Avukat Mustafa Asena, polise, kaza mahallinden zanlıyı kimin aldığını sordu. Polis, zanlının kiminle kaza mahallinden ayrıldığının belirlendiğini, ifadesinin alındığını ve hangi güzergâhı izlediklerini belirttiğini söyledi. Asena, zanlının işten kaçta çıktığını sordu. Polis, alınan ifadelere göre 18.00’de işten çıktığının belirlendiğini söyledi. Asena, zanlının 18.30’da işten çıktığını iddia etti. Asena, polise banketin ne amaçla yapıldığını sordu. Polis, banketlerin araçların kullanımı için olduğunu söyledi. Avukat Asena, müvekkilinin sağlık durumunun iyi olmaması nedeniyle doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. 

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına ve devlet hastanesinde doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.