banner913
banner932
banner1032

Biri 148, diğeri 231 gün kaçak yaşıyordu

banner1020

Lefkoşa'da polisin yaptığı kontrolde yabancı uyruklu bir zanlının 148 gün, diğer zanlının ise 231 gün kaçak yaşadığı tespit edildi

banner974
Biri 148, diğeri 231 gün kaçak yaşıyordu

banner971
Ülkede kaçak yaşadıkları tespit edilerek tutuklanan Hansika Alut ile Basil Chukwuemeka Amazi dün sabah Lefkoşa’da ayrı ayrı duruşmaya çıkarıldı.
Polis zanlılarla ilgili olguları aktardı.
Polis memuru, 24 Nisan 2024 tarihinde, saat 22:40 raddelerinde Lefkoşa Adli Şubeye telefoniyen gelen bir bilgi üzerine Küçük Kaymaklı'da faaliyet gösteren bir spor salonunda ikamet izinsiz olabileceğinden şüphelenilen siyahi erkek bir şahıs olduğunun öğrenildiğini belirtti.
Polis, alınan bilgi üzerine konu yere gidildiğini ve zanlının yapılan muhaceret kontrolünde 148 gündür, KKTC'de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini açıkladı.  Polis, zanlının yasal olmayan yollardan yargılanmaktan kaçabileceğini kaydedip, 20 gün merkezi cezaevinde tutuklu kalmasını talep etti.
Polis, zanlı Hansika Alut’un ise 24 Nisan tarihinde Lefkoşa’da devriye gezen ekipler tarafından tespit edildiğini, yapılan muhaceret kontrolünde 26 Temmuz 2023 tarihinden beri 231 gündür KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin belirlendiğini açıkladı. Polis, gerekli soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.
Yargıç, her iki zanlının da 20 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.  
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.