banner913
banner932
banner1012

Askeri aracı tehlikeli kullanıyordu

banner1020

Metehan’daki askeri bölgede meydana gelen ve Piyade Çavuş Enver Keskin’in yaşamını yitirmesine neden olan trafik kazasında sorumlu görülen piyade er Günay Öztürkler tutuklandı

banner974
Askeri aracı tehlikeli kullanıyordu

banner971

Öztürkler’in askeri aracı tehlikeli bir şekilde kullandığı sırada toprak yoldan çıkarak bir metre derinliğindeki hendek içerisine devirdiği ve Enver Keskin’in araçtan fırlayarak aracın altında kalıp hayatını kaybettiği tespit edildi

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da Kermiya’da bulunan askeri birlik içerisinde 17 Mayıs tarihinde meydana gelen ve Piyade Çavuş Enver Keskin’in yaşamını yitirdiği trafik kazasında sorumlu görülen piyade er zanlı Günay Öztürkler tutuklanmasının ardından dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Behiç Akçın olayla ilgili bulguları mahkemeye aktardı. Akçın huzurda bulunan piyade er zanlı Günay Öztürkler’in17 Mayıs tarihinde saat 10.40 raddelerinde Lefkoşa Metehan anayolunun doğusunda bulunan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 1 'inci Alay 3'ü Tabur 10'uncu Bölük sınırları içerisindeki toprak alanda kullanımında bulunan askeri aracı tehlikeli bir şekilde kullandığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybedip toprak yoldan çıkarak bir metre derinliğindeki hendek içerisine devrildiğini söyledi. Polis kazanın akabinde araçta yolcu olarak bulunan ve aracın sağ ön koltuğunda yolcu olarak bulunan Piyade Çavuş Enver Keskin’in araçtan fırlayarak aracın sağ ön alt kısmında kalarak kaza yerinde hayatını kaybettiğini ifade etti.

Müfettiş Muavini Akçın, kaza sonucu ayni araçta yolcu olarak bulunan Lefkoşa'da sakin Piyade Er Cem Arçay’ın da araçtan dışarı fırlayarak hafif bir şekilde yaralanıp kaldırıldığı Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan ilk yardım tedavisine müteakip ayni gün taburcu olduğunu belirtti. Polis Müfettiş Muavini Behiç Akçın, zanlı Günay Öztürkler’in ise alınan ifadeler ve yapılan tespitler doğrultusunda kazada sorumlu görüldüğünü aleyhine dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu acele ile araç kullanıp kaza yapmak ve başkasının ölümüne sebep olmaktan dava getirildiğini belirtti. Polis zanlının halen daha 4 aylık Askerlik süresi bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Gökan Asafoğulları zanlının ilerde işlemiş olduğu suçun çok ciddi olduğunu ve ilerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağını belirtti. Asafoğulları zanlının ülkemizde yerleşik oluşunu ve halen daha 4 aylık askerlik süresi bulunduğunu da göz önünde tutarak ileride yargılanmasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, 10 Bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.