banner913
banner932
banner1032
banner1038

Zenginses’in cezası arttı

banner1020

Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasına sebep olan ve beş yıl hapis cezasına mahkûm edilen Ali Zenginses’le ilgili karar için istinafa başvuran Başsavcılık, sanığın 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi

banner974
Zenginses’in cezası arttı

banner971

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 2014 yılında meydana gelen ve Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasına sebep olan sanık Ali Zenginses 2015 yılında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak “tedbirsizlikle adam öldürme” ve “alkollü araç kullanma” dâhil 4 davadan 5 yıl hapis cezasına mahkûm edilmişti. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 5 yıllık cezanın az olduğu gerekçesiyle, Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil Yargıtay’da istinaf mahkemesine başvurmuştu.

Yargıtay Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Kalkan ve üye yargıçlar Gülden Çiftçioğlu ile Bertan Özerdağ’ın huzurunda dinlenen itirazların kararı dün Başkan Kalkan tarafında açıklandı.

Mahkeme,  2015 yılında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin, sanığın ‘aşırı sürat’ yaptığı noktasına yeterince ağırlık vermediği için cezayı artırmayı uygun gördü. Yargıtay Ceza Mahkemesi, sanıkla ilgili ‘hız’ davasını ağırlaştırıcı ceza olması gerektiğine vurgu yaparak, alt mahkemenin sanık Ali Zenginses ile ilgili 5 yıllık hapis cezasını iptal ederek, sanığın 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Yargıtay Başkanı Ahmet Kalkan, Ali Zenginses’in ayrıca cezasının bitmesinin ardından ehliyetinin 5 yıl süre ile iptal edilmesine emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.