banner913
banner932
banner1012

"Sağlıktaki kangren kesilmeli"

banner1020

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, KKTC’de çok uzun yıllardır sağlık sisteminde kangrenleşmiş sorunların olduğunu ve bundan ötürü ülke insanının kesintisiz, kaliteli sağlık hizmeti alamadığını ifade etti

banner974
"Sağlıktaki kangren kesilmeli"

banner971

Katıldığı bir televizyon programında son haftalarda kamu hastanelerinde yaşanan doktor istifaları ile turizmde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, KKTC’de çok uzun yıllardır sağlık sisteminde kangrenleşmiş sorunların olduğunu ve bundan ötürü ülke insanının kesintisiz, kaliteli sağlık hizmeti alamadığını ifade etti. Yapılması gerekenin hastalardaki gibi kangrenleşen yerlerin kesilmesi olduğuna dikkat çeken Savaşan, sağlıklı hayatın, insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğunu söyledi.

Sağlıkta dönüşüm mümkün…

“Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar ülkelerin gelişmişlik ve kalkınmışlığını göstermektedir” diyen Savaşan, yılların birikimi sonucu dibe vuran sağlık sisteminde hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın kararlı duruşunu sürdürmesi halinde sağlıkta dönüşümün mümkün olabileceğini söyledi. Kamuda sağlık alanında yaşanan sıkıntıların herkesin malumu olduğunu ifade eden Savaşan, sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınmasının sosyal devlet anlayışının gereği olduğunu söyledi.

Sağlıkta dönüşümün mümkün

Sağlık hizmetlerinin kesintisiz, etkin ve kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasında en önemli sorumluluğun devlete, görevin ise hekimler ile sağlık çalışanlarına düştüğünün altını çizen Savaşan “sorumluluğunu yerine getiren bir devlet yanısıra, en iyi çalışma şartlarında hizmet üreten, ürettiği hizmetlerden memnun olarak, insanımıza saygı gösteren ve yarınlara umutla bakabilen hekimler ile sağlık çalışanlarını görmek istiyoruz” dedi.

Genel Sağlık Sigortası Yasası bir an önce geçirilmeli…

Sağlıklı hayatın, insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğunu ifade eden Savaşan “Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın bir an önce geçirilerek insanımızın sigortalarıyla istediği hastaneyi ve hekimi seçme şansına kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Sağlık, spor ve kültür turizmi olanakları Dünya’ya tanıtıldı…

Programda, geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Başkenti Berlin’de gerçekleşen ve 5 kıtadan 187 ülkenin katıldığı ITB Berlin Fuarını da değinen Ahmet Savaşan, Dünya’nın en prestijli turizm buluşması olarak nitelendirdiği fuarda, Turizm Ve Çevre Bakanlığı'nın başarılı bir organizasyon yaparak sektörle birlikte ülkenin kitle turizmi yanısıra sağlık, spor ve kültür turizmi olanaklarını Dünya’ya tanıttığını söyledi.

Beş ülke ile yeni anlaşma yapıldı…

Fuarda sektörün yeni işbirliği olanağı kurma imkanı bulduğunu da belirten Savaşan, Berlin temasları kapsamında TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak

üzere pek çok ülke temsilcisi yanı sıra turizmde söz sahibi tur operatörü ile biraraya geldiklerini ve turist sağlığı ve sağlık turizmi alanlarında beş ülke ile yeni anlaşmalar imzaladıklarını anlattı.

Sağlık amaçlı seyahat artıyor…

Bu yıl ITB’de ilk defa Sağlık Turizmi’ne özel bir bölüm ayrıldığını da söyleyen Savaşan, her geçen gün daha fazla insanın, sağlığını geliştirmek, sağlığını korumak veya sağlığını geri kazanmak amacıyla kendi ülkesi dışına gittiğine vurgu yaptı.

Küresel seyahat hareketi olumsuzluklara direnç gösteriyor…

Gelişmiş ekonomilerdeki yavaşlamış büyüme ve gelişmekte olan ülkelerin daha fazla büyümeyi sürdürmek için mücadele ettiği bir ortamda küresel ekonomik görünümün belirsizliğini koruduğuna işaret eden Savaşan, Dünya’da yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen direnç gösteren küresel seyahat hareketlerinin 2017 yılında artmasının beklendiğini söyledi.

İnsanlar akıllarını boşaltabilecekleri tatiller arıyor …

Son yıllarda detoks tatil konseptine olan ilginin arttığını anlatan Savaşan, gezginlerin günümüzde, toksinlerden arınmak, rahatlamak, sağlıklı vakit geçirmek, egzersiz yapmak, arındırıcı diyet planlarını uygulamak ve akıllarını boşaltabilecekleri tatil arayışında olduklarına dikkat çekti. Önümüzdeki 10 yıl içinde sağlık amacıyla seyahat edeceklerin oranının, dünya nüfusunun yüzde 4’ne ulaşacağının hesaplandığını da söyleyen Savaşan, bu nedenle Sağlık Turizmi’ne olan ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

KKTC ancak Turizmle kendi ayakları üzerinde durabilir…

Savaşan, Dünya’daki değişimlerin ve trentlerin farkında olunması gerektiğine dikkat çekerek “turizm ürünleri yeni koşullara uygun hale getirilmeli ve tanıtma pazarlama faaliyetleri de buna göre kurgulanmalıdır” dedi. “Turizm Bakanlığı’nın kitle turizmindeki gelirlerin optimuma çıkartılması ve ayrıca sağlık başta olmak üzere spor, kültür gibi alternatif turizm türlerinin Kuzey Kıbrıs’da geliştirilmesi için sektörün bütün paydaşları ile birlikte uyumlu bir çalışma iklimi yakaladığına dikkat çeken Savaşan, “KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durabilmesi, ülke içi katmadeğerin artmasına, bu da turizmdeki gelişmenin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına bağlıdır” dedi.

2017’de turizm gelirlerinde artış sağlanacak..

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın KITSAB, KITOB, Sağlık Turizmi Konseyi yanısıra sektörün diğer bütün yetkili paydaşları ile ülke turizmini geliştirmek için yoğun bir çaba gösterdiğini söyleyen Savaşan, çalışmalara bakıldığında, 2017 yılında turizm gelirlerinde artış olacağı öngörülmektedir” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.