banner913
banner932
banner1032

Bakımlı Erkek Olmak

banner1020

Bakımlı erkek olmak, bir dönem yanlış anlaşılmalara sebep olsa da, aslında bakımlı erkeğin kendine daha güvenli, sağlıklı ve daha mutlu olduğunu kabullendik. Toplum olarak erkeklerin bakım kelimesinden bile korktuğunu biliyoruz. Fakat bakımlı erkek olmak, erkekliğinizden bir şey kaybettirmediği gibi, aksine size daha ilgi çekici bir hava katacaktır.

banner974
Bakımlı Erkek Olmak

banner971

Bakımlı erkekler, kadınlar içinde oldukça çekicidir. Çünkü bakımlı erkek her şeyden önce kendine özen gösterir. Her gün traş olurken bile kendinize bakım yapıyorsunuz. Traş için seçtiğiniz makineler, jiletler köpük ya da jeller sizin bakım tercihlerinizdir.

Bakımlı erkek olmak, bunların belirli bir düzende ilerlemesi demek. Belki kadınlar kadar çok değil ama yine de cildinizin size verdiği sinyalleri dinlemek demek. Cildinizdeki kurulukları hissederek çözüm aramak demek. Gece kremi, gündüz kremi olarak ayırmadan kendinize ait basit bir yüz nemlendiricisine sahip olmak demektir.


Bakımlı olmak için aslında temizliğin ilk şart olduğunu söyleyebiliriz. Cildinizi vücudunuzu düzenli olarak temizlemeli ve mümkünse nemlendirmelisiniz. Bu hem cilt sağlığınız hem de motivasyonunuzu pozitif yönde etkileyecektir. Temiz bir cilt, her anlamda kendini belli eder. Temiz bir erkek cildi, ışıldar ve her zaman daha aydınlık görünür. Bu da karşınızdaki kişinin sizinle iletişimini bile etkiler.

Bakımlı bir erkek olmak istiyorsanız bunu cilt ve vücut sağlığınızın yanı sıra, giyiminizde de göstermelisiniz. Modayı çok yakından takip edemiyor ya da mağazalarda kendinize göre bir şeyler bulamıyor olabilirsiniz. Bunun için de bizi bu sayfalardan takip ederek size önereceğimiz parçaları mağazalarda deneyebilirsiniz.

Moda, erkekler için, kadınlara oranla daha az değişir. Eğer stilinizi oluşturmaya nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, mağazalardaki hazır kombinleri de satın alabilir ya da mağaza satış danışmanlarından yardım alabilirsiniz.

Bakımlı bir erkek olmak için en önemli konulardan biri yukarıda da bahsettiğimiz gibi temiz olmaktır. Bunun için bir çok erkeğin üşengeçlikten atladığı düzenini bozduğu bir alışkanlık da diş fırçalamaktır. Dişleriniz, hem ağız sağlığınız hem de beden sağlığınız için çok önemlidir. Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamalı ve mutlaka yılda 1 kez diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz. Diş hastalıkları her zaman ağrı yaparak kendini göstermeyebilir. Eğer erkenden önlemini alırsanız, dişlerinizi kaybetme riskiniz de o kadar azalır.


Eller, kadınlar kadar erkekler için de önemlidir. Ellerinize de cildinize gösterdiğiniz özeni göstermelisiniz. Tırnaklarınızı muntazam şekilde kesmeli ve elerinizi nemlendirmelisiniz. Tırnak kenarlarınızın kuru ve kabuk kabuk görünmesi sizi itici gösterecektir. Eğer gün içinde el kremi kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, gece yatmadan orta ya da yoğun nemlendiricilikte bir el kremi kullanabilirsiniz. Bunu kimsenin bilmesine gerek yok : )

Cildi temizlemek, nemlendirmek, iyi giyinmek dışında bakımlı erkek olabilmek için neler yapabiliriz diye soranlarınız olabilir. Tüm bu adımları geçtiyseniz yapabileceğiniz en önemli konuya gelelim. Gülümsemek! Evet, bakımlı bir erkeğin en önemli silahı gülümsemektir. Hiçkimse, çatık kaşlı erkeklerden hoşlanmaz. Güler yüzlü, yüzünde sürekli bir tebessüm bulunduran erkekler her zaman bakımlı ve ilgi çekici görünürler. Sizinde bakımlı erkek olmak için bizlerle paylaşabileceğiniz tüyolar varsa yorum olarak bırakmayı unutmayın!

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.