banner913
banner932
banner1012

KKTC'de bir ilk

banner1020

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun Meclis gündemine gelen "KKTC ile TC Arasında Enerji İşbirliği Anlaşması" konusunda Sosyal Medya hesabından bir açıklama yaptı.

banner974
KKTC'de bir ilk

banner971

Bakan Atun’un açıklamasının tam metni şöyle: "Ülkemiz koşullarında halkımızın ve üretim yapan tüm sektörlerimizin karşı karşıya kaldığı en büyük zorluklardan biri temel yaşam ve üretim maliyetlerinden biri olan enerjinin son derece pahalı olmasıdır. KKTC'nin elektrik alanında dolar üzerinden ödenen Fuel Oil fiyatlarına bağımlı olması yıllardır insanımızın özellikle elektrikte dışa bağımlı, pahalı ve arz güvenliği zayıf bir hizmet almasına sebep olmuştur. Bugün tüm halkımızın ve KKTC'nin bütün sektörlerinin önümüzdeki yıllarda daha ucuz, sürdürülebilir ve temiz enerji kullanabilmesi için çok önemli bir adım attık. 2011 yılında yine bizim dönemimizde KKTC ve Güney Kıbrıs'ı 4 noktada elektrik alanında birbirine bağlamıştık. Şimdi ise Türkiye ile enterkonnekte elektrik bağlantısı olması için çalışıyoruz. Böylece bu bağlantıyı Türkiye, KKTC ve Güney Kıbrıs olarak genişletmiş olacağız. Bu adımla birlikte Türkiye üzerinden Avrupa Birliği elektrik sistemine de bağlanmış olacağız. Yine KKTC tarihinde ilk kez 30 MW'lık güneş enerjisi üretim tesisi için önümüzdeki ay ihaleye çıkıyoruz. Ülkemiz ve halkımızın en kaliteli ve en ucuz hizmeti alması için çalışmaya ve ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.