banner913
banner932
banner1012

DAÜ'de 679 sağlık personeli yemin etti

banner1020

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezunu 469 ön lisans ve 210 lisans olmak üzere toplam 679 yeni sağlık personeli yemin etti

banner974
DAÜ'de 679 sağlık personeli yemin etti

banner971

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni’nde mezun olacak öğrencileri için mesleki yemin töreni düzenledi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre dün saat 10.00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan törende, 469 ön lisans ve 210 lisans olmak üzere toplam 679 yeni sağlık personeli yemin etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, özel eğitim öğrencilerinin dans gösterisiyle devam etti.

ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ EMRE ÖZTOPRAK

Açılışta konuşan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emre Öztoprak, yeni geleceklerinin inşaası için toplandıklarını ve DAÜ kimliği ile mezun olacaklarını söyledi.

Öztoprak, bugünün bir son olmadığını aksine bir başlangıç olduğunun altını çizdi. Eğitimlerinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Öztoprak, “Geçmişten geleceğe ümit elleri ve yaşam koçları olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

MALKOÇ: “HEDEFİNİZ İNSANLIK OLSUN”

Açılışta konuşan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Sağlık Bilimleri Fakülesi hakkında bilgiler verdi. Malkoç, tüm mezunlara seslenerek “Hedefiniz insanlık olsun, ünvandan ziyade davranışınız ve mesleğe karşı olan sorumluluklarınız daha önemli. Siz de sağlık ekibinin bir parçasısınız, hepinizi meslektaşımız olarak kutlarım” dedi.

OSAM: “YEMİNİNİZE BAĞLI OLUN”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam da  konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulduğu günden itibaren olumlu grafik çizdiğini belirtti.

DAÜ’nün 1979 yılında Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak kurulduğunu, yıllar içinde gelişerek bugünlere geldiğini anlatan Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kalitesinde şüphenin olmadığını, dünya standartlarında eğitim veren ve dünya listelerinde yer alan bir üniversite olduğunu söyledi.

“İŞİNİZ VİCDAN GEREKTİREN BİR İŞ”

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Osam, “Yemininizi mutlaka tutmanız gerekmektedir. Aksi halde iyi bir meslek insanı olarak piyasada bulunamazsınız. Vereceğiniz yemine sadakatla derinden bağlı olunuz. İşiniz vicdan gerektiren bir iştir” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Osam, konuşmasının sonunda tüm mezunları kutladığını dile getirerek “Vicdan sahibi olunuz, insan gibi insan olunuz, size gelenlere şefkatli davranınız” tavsiyelerinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü, Spor Bilimleri Bölümü lisans mezunları ile Ağız ve Dış Sağlığı, Anestezi, Ameliyathane Hizmetleri, Diyaliz, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme ve Yaşlı Bakım önlisans bölümlerinden mezun olacak öğrenciler bölüm başkanları eşliğinde kendi bölümlerine özgü yeminlerini okudular.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.