banner913
banner932
banner1012

"15'i faal, 30 üniversitemiz var"

banner1020

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, şu anda 15 tane faal üniversite, 2 tane henüz öğrenci almamış üniversite ve 13 tane de önceki dönemde izni verilmiş üniversite bulunduğunu ifade etti.

banner974
"15'i faal, 30 üniversitemiz var"

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, yeni Yükseköğretim Yasası’nın içeriğini defalarca anlattıklarını, bu yasadaki yeniliklerin görülmediğini ve ret oyu verildiğini söyledi.

Berova, iktidara geldikten sonra, bir tane bile ön açma izni vermediğini belirtti.

Yeni yasaya göre ön değerlendirme kurulunda başvuruların değerlendirileceğini ve Meclis’e sevk edileceğini, Meclis tarafından inceleme yapılacağını söyleyen Berova, şu anda 15 tane faal üniversite, 2 tane henüz öğrenci almamış üniversite ve 13 tane de önceki dönemde izni verilmiş üniversite bulunduğunu ifade etti.

Berova, yükseköğrenimde kalitenin artırılması, deneyimlerin toplumla paylaşılmasının hükümetin temel hedefi olduğunu söyledi.

İlk ve orta öğretimde altyapı, demirbaş ve teçhizat olarak hükümetin en çok yatırım yapan hükümetlerden biri olduğunu söyleyen Berova, yapılan çalışmaları anlattı.

BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne değinen Berova, Almanya ve Avrupa Birliği’nde dini eğitim verildiğini söyledi.

Berova, Hala Sultan İlahiyat Koleji müfredatının kolej müfredatı olduğunu, ek din dersleri konduğunu, girişin tercih ve sınavla yapıldığını, ailelerin verilen eğitimi bilerek çocuklarını gönderdiğini, temel ders çatısının diğer okullarla aynı olduğunu belirtti.

Çanakkale Kampı’na değinen Berova, Çanakkale Zaferi’nin tüm toplumları etkileyen tarihsel önemde büyük bir direniş olduğunu söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.