banner913
banner932
banner1012

Türkiye’ye iki bölgeli iki toplumlu federasyon mesajı

banner1020

Yunan yetkililerin BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Holguin’e “Türkiye’nin bu yeni çabada yapıcı olması gerektiğini ve iki devlet çözümüne karşı olduklarını” söyledikleri öğrenildi

banner974
Türkiye’ye iki bölgeli iki toplumlu federasyon mesajı

banner971
İngiliz Yüksek Komiseri Irfan Siddiq’ın Güney’de yayımlanan Kathimerini’ye verdiği söyleşi ile BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin  Cuellar’ın “Kıbrıs sorunundaki çıkmazı kırmak hedefli çabanın temellerini atma gayretlerine" hiç de yardımcı olmadığı, “aksine Holguin’in yoluna mayın döşediği” iddia edildi.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros “Holguin’in Yolunda İngiliz Mayınları… Genel Sekreter’in Kişisel Temsilcisi Atina’dan Sonra Ankara’ya Gidiyor ve Fidan İle Görüşüyor” başlıklı haberinde önceki gün Atina’da Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetridis ile görüşen Holguin’in daha sonra Ankara’ya giderek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşeceğini yazdı. Yunan yetkililerin Holguin’e “Türkiye’nin bu yeni çabada yapıcı olması gerektiğini ve iki devlet çözümüne karşı olduklarını” söylediklerini ekledi.
Gazete “Holguin Kıbrıs sorununu müzakereler istikametine geri döndürmeye çalışırken Kıbrıs’ta ilgi odağının İngiliz Yüksek Komiseri Irfan Siddiq’ın açıklamaları olduğunu” yazan gazete, Rum yönetiminin, İngilizlerin bu müdahalesinin tesadüf olmadığı ve Rum tarafına baskı yapmak hedefini taşıdığı görüşünde olduğunu kaydetti.
Politis, “Atina’dan Türkiye’ye İki Bölgeli İki Toplumlu Federasyon Mesajı… Holguin Miçotakis’le Görüştü” başlıklı haberinde Atina’nın, Holguin ile temasları çerçevesinde “Kıbrıs müzakerelerinin, BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarıyla şekillenmiş uzlaşılmış çerçevede yeniden başlaması çabasından yana” açık mesaj verdiğini yazdı.
Holguin’in, önceki gün Başbakan Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Yerapetridis’le görüştüğünü kaydeden gazeteye göre, Yerapetridis  “Kıbrıs sorununa uluslararası hukuk ve Avrupa değerleri temelinde adil, sürdürülebilir bir çözüm bulunmasının zaruri olduğu, Kıbrıs sorununun çözümünün Doğu Akdeniz’in tamamında istikrar, barış ve ekonomik kalkınma şartları yaratacağı” görüşünü ortaya koydu. Yerapetridis Kıbrıs sorununun çözümünün bölge istikrarı açısından stratejik önemine de işaret etti.
Gazete Rum ve Yunan hükümetleri arasında sürekli ve direkt iletişim bulunduğuna dikkat çekti. Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis’in önceki gün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristoduldis’in önceki gün Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i telefonla arayarak Holguin’in Ada’daki temaslarının içeriği hakkında bilgi verdiğini aktardı.
Habere göre Letimbiotis Hristodulidis’in 11 aylık başkanlık döneminde Rum Ulusal Konseyi’ni 5 kez topladığını hatırlatarak “bilgi verilecek ve üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak gelişme olduğunda Konsey’i toplayacağını söyledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.