banner913
banner932
banner1012

İzmir depreminde can kaybı yükseliyor

banner1020

İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 110'a yükseldi. Yaralı sayısı 1036 olarak açıklandı. En büyük hasarı alan Bayraklı ilçesinde dört binanın enkazındaki arama-kurtarma çalışmaları sürüyor

banner974
İzmir depreminde can kaybı yükseliyor

banner971

Dört gün önce İzmir’i vuran 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde can kaybının 110’a yükseldiğini duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Deprem anının hemen ardından ekiplerimiz İzmirli kardeşlerimizin imdadına koşmuştur. Arama-kurtarma, enkaz kaldırma, hasar tespiti ve depremzedelere yardım süratle yapılmıştır.

* Boğulan bir vatandaşlarımızla birlikte, 100 kişi enkaz altından sağ çıkarılamamıştır. 5’i ağır ve 12’si yoğun bakımda olmak üzere 144 kişinin tedavisi sürmektedir. Enkaz altından sağ çıkarılan kişi sayısı 107’dir.

* Yıkıntıların ardından sağ olarak çıkarılan her evladımız, bizi tarifsiz bir sevince boğarken, ölü bedenlerin hüznünü de hep birlikte yaşıyoruz. Son kişiye ulaşılana kadar umudumuzu kaybetmeyeceğiz.

Arama-kurtarma çalışmalarının sona erdiği binalar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor. (FOTO: Reuters)

DÖRT BİNADA YAŞAM BELİRTİSİ ARANIYOR

Depremin enkaza çevirdiği 17 binadan 13’ünde arama-kurtarma çalışmaları sona erdi. Dört binada ise çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentte acil yıkılacak ağır hasarlı 124 bina ve 2 bin 698 bağımsız bölüm tespit edildiğini duyurdu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.