banner913
banner932
banner1012

"Temmuz'da turizmin önünü açalım"

Ülkenin normal açılma tarihinin kesin olarak belirlenmesi ve turizm sektörüne net bir şekilde söylenmesinin elzem olduğunu ifade eden Ataoğlu, sektörün ve bakanlığın ortak düşüncesinin 1 Temmuz olduğunu söyleyerek, 1 Temmuz’dan itibaren Ercan Havalimanı’ndan ülkeye gelecek turistler için ya PCR ya da aşı sorgulaması yapılması yönünde hemfikir olduklarını, hem aşı, hem de PCR aranmaması gerektiğini belirtti.

banner974
"Temmuz'da turizmin önünü açalım"

banner971

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Temmuz ayında turizmin önünün açılması gerektiğini belirtti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda Turizm Üst Kurulu toplantısında, sektör temsilcileri turizm sektörü ile ilgili görüş ve önerilerini sundu.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Turizm Üst Kurulu’nun tüm turizm sektörünün sesi olduğunu, burada yapılan toplantılarda ülke turizminin daha verimli ve daha bilinçli bir şekilde yapılabilmesi için çalışıldığını söyledi.

Ülkenin normal açılma tarihinin kesin olarak belirlenmesi ve turizm sektörüne net bir şekilde söylenmesinin elzem olduğunu ifade eden Ataoğlu, sektörün ve bakanlığın ortak düşüncesinin 1 Temmuz olduğunu söyledi.

Ataoğlu, 1 Temmuz’dan itibaren Ercan Havalimanı’ndan ülkeye gelecek turistler için ya PCR ya da aşı sorgulaması yapılması yönünde hemfikir olduklarını, hem aşı, hem de PCR aranmaması gerektiğini belirtti.

Temmuz ayında turizmin önünün açılması için gereken adımların atılması gerektiğini söyleyen Ataoğlu, herkesin elini taşın altına koymasıyla ekonomiyi canlandıracaklarını ifade etti

Tarifeli ve charter uçuşlar için uygulanan kısıtlamaların gevşetilerek ülkeye daha fazla uçuş imkanı sağlanması gerektiğini dile getiren Ataoğlu, uçuşların serbest bırakılmasıyla ülke turizminin önünün açacağını ve bilet fiyatlarının ucuzlayacağını vurguladı.

Bakan Ataoğlu, güneyden gelen turistlerin kuzeye geçerken bazı sorunlar yaşadığını bu nedenle kara kapılarından geçişlerde Güney Kıbrıs’ın uyguladığı AB kriterlerinin ülkede de aynı şekilde uygulanması için Sağlık Bakanlığı’na talepte bulunacaklarını, böylelikle turistlerin Kuzey Kıbrıs’a gelişlerinin kolaylaşacağını ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağını kaydetti.

Turizm Üst Kurulu ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Ataoğlu, ülkede aşılanma oranının çok iyi bir seviyede ilerlediğini, bu hafta turizm sektörünün de aşılanması ile temmuz ayında sektörün tam anlamıyla sezona hazır olacağını belirtti.

Sağlık Üst Kurulu’nun ve Sağlık Bakanlığı’nın alacağı kararlarda Turizm Üst Kurulu’nun önerdiği görüşleri de değerlendirmesini isteyen Ataoğlu, turizm sezonunu kaybettikten sonra bunu telefi etmenin mümkün olmayacağını da sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Güleycan - 3 yıl önce
Çok mantıklı karar Kuzey Kıbrısa gelen misafirlerin hem aşı hem pcr zorunlulugu insanlara eziyet ve maliyetti ama bu karar onaylanırsa isteyen aşılı isteyen pcr testiyle girebilse turizm canlanır insanlar daha mutlu gelir umarım bu karar onaylanır.