banner913
banner932
banner1032

“Yeni bir sayfa açıyoruz”

banner1020

Başbakan Üstel, Azerbaycan ziyaretiyle ilgili “Artık yeni bir yola çıktık. Yeni bir sayfa açıyoruz. Dünyayla kucaklaşıyoruz” dedi

banner974
“Yeni bir sayfa açıyoruz”

banner971
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Azerbaycan ziyaretinin dünyayla kucaklaşma hedefinin ilk adımı olduğunu vurguladı.
Üstel, Gazimağusa Gençlik Kolları, İskele Gençlik Kolları ve bölge gençleriyle bir araya geldi. Üstel yaptığı konuşmada  Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargo ve izolasyonların kırılması için yoğun bir çaba harcamakta olduğunu, bu çerçevede Azerbaycan'la ilişkileri geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti. Üstel, “Artık yeni bir yola çıktık. Yeni bir sayfa açıyoruz” dedi. Üstel şöyle konuştu:
“Azerbaycan ziyaretimiz kültürel, sportif, diplomatik ilişkilerimizin gelişmesi adına son derece önemli bir ziyaret oldu. Orada bakanlarla görüşme fırsatı da yakaladık. Özellikle eğitim alanında ciddi iş birlikleri için önemli fırsatlar var. Azerbaycan şu anda dünyaya yüz bine yakın öğrenci gönderiyor. Bu büyük potansiyelden bizim de yararlanabilmemiz için gerekli temasları yaptık. Kısa zamanda somut adımlarla bunu pekiştireceğiz. Yeni dönemde Azerbaycan’la sanayi, turizm ve eğitimde alanlarında ilişkilerimizi geliştireceğiz. Ortaya çıkacak bu yeni potansiyelden gençlerimiz de yararlanacak "
Türk Devletleri Teşkilatı ile ilişkilerin attığına da işaret eden Üstel, “Dünyayla kucaklaşıyoruz. Bu açılımda asıl amacımız; gençlerimizi dünyada ile buluşturmaktır” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.