banner913
banner932
banner1032

Tatar'dan Antalya'da ikili temaslar

banner1020

Cumhurbaşkanı Tatar, 3’üncü Antalya Diplomasi Forumu için gittiği Antalya'da, TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile bir araya geldi

banner974
Tatar'dan Antalya'da ikili temaslar

banner971
3’üncü Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi.
Tatar, görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının organizasyonuyla düzenlenen 3’üncü Antalya Diplomasi Forumu’nda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, davetten dolayı şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a teşekkür etti.
Öte yandan Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile bir araya geldi.
Heyetler arası yapılan görüşmede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Dünyası ile ilişkileri ele alındı.
Görüşmede ayrıca, 2022 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Anayasal adıyla Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Meclisi, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve diğer kurum ve kuruluşların da gözlemci üyelik statüsü kazanmasıyla TDT ile farklı alanlarda iş birliğini geliştirme yönünde atılabilecek adımlar ele alındı.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.