banner913
banner932
banner1012

“Tarih geçmişten ibret ve ders almak için öğrenilir"

banner1020

banner974
“Tarih geçmişten ibret ve ders almak için öğrenilir"

banner971

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde öğretmenlere gönderilen ve ders kitabında Atatürk’ün yer aldığı sayfanın yırtılması talep edilen genelgeye ve kitabın toplatılması kararına tepki gösterdi.

Yazılı açıklamasında Arıklı, “Tarih geçmişten ibret ve ders almak için öğrenilir. Tarih geleceğe sürülen arabanın dikiz aynasıdır. Güney komşularımız tarihi iyi okumadıkları ve bir türlü ders almadıkları için sürekli hata yapıyor ve bizden de sürekli tokat yiyorlar. Halbuki Atatürk’ü öğrenselerdi bizlerle iyi geçinmek mecburiyetinde olduklarını gayet iyi anlarlardı” dedi.

Arıklı, tarihi nasıl okutup, hangi müfredata göre ders vereceklerini kendileri bildiğini, sadece iyi komşu olarak “Atatürk’ü ve Türk milletinin tarihini iyi okuyun” tavsiyesinde bulunabileceklerini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.