banner913
banner932
banner1012

Ertuğruloğlu: “Amerikan askeri RMMO’yu kime karşı eğitecek?”

Ertuğruloğlu “ABD ordusu, Güney RMMO’yu almış, eğitecekmiş. RMMO nedir, videolarda ispatlıdır, Türk kanı içeceğine yemin ederek eğitilen askerleri var, ‘en iyi Türk ölü Türk’tür diye eğitim sırasında slogan attırılan askerler var. Amerikan ordusu şimdi bunlarla ortak, Amerikan askerleri bunları eğitecekmiş, kime karşı!

banner974
Ertuğruloğlu: “Amerikan askeri RMMO’yu kime karşı eğitecek?”

banner971
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO), Türk kanı içeceğine yemin ederek eğitilen, “en iyi Türk ölü Türk’tür” diye eğitim sırasında slogan attırılan askerleri olduğuna işaret ederek, “Amerikan ordusu şimdi bunlarla ortak, Amerikan askerleri bunları eğitecekmiş, kime karşı?” diye sordu.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BRT’de yayımlanan Manşet+ programında, soru üzerine, ABD ordusunun Rum Milli Muhafız Ordusu ile ortaklık kurarak, Rum askerleri  eğiteceğinin açıklandığını belirterek tepki gösterdi.
ABD’nin Rumlara silah ambargosunu kaldırdığına değinen Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, “Amerika’da muhataplarımızla bunları da tartıştık, hep, ‘size karşı değil, Ruslara karşı’ gibi cevaplarla bizi aldatmaya çalışıyorlar, asla inanmadığımızı da net bir şekilde ifade ettik” dedi. Rusların, 1 Ekim nedeniyle Rumlara gönderdiği kutlama mesajlarına işaret eden Ertuğruloğlu, Rus-Rum ilişkilerinin gayet sağlam bir zeminde olduğunu kaydetti.
 Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, şöyle konuştu:
“ABD ordusu, Güney RMMO’yu almış, eğitecekmiş. RMMO nedir, videolarda ispatlıdır, Türk kanı içeceğine yemin ederek eğitilen askerleri var, ‘en iyi Türk ölü Türk’tür diye eğitim sırasında slogan attırılan askerler var. Amerikan ordusu şimdi bunlarla ortak, Amerikan askerleri bunları eğitecekmiş, kime karşı!
Yunanistan’ı Amerikan üsleri ile donatıyorsun, Güney'in silah ambargosunu kaldırıyorsun, Güney'in ırkçı, faşist ordusu ile ortaklık kuruyorsun, sonra bizden bu konularda anlayış bekliyorsunuz. Yok böyle bir anlayış. Biz de gereğini yapacağız. Anavatan yetkilileri de bunu ifade etti; Kıbrıs Türkü bu Ada’da Rum’un insafına terkedilecek bir halk değildir.
Öyle bir coğrafyadan bahsediyoruz ki, neredeyse 100 milyon Türk, 11 milyon da Yunanlı var. Bulunduğumuz coğrafya bu, bunun gerekleri de yapılır.
Kıbrıs Türkü'ne veya Türkiye’ye yönelik bir askeri bir hareket öngörüyorsa Güney komşularımız veya Yunanistan, onun cevabı verilir.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.