banner913
banner932
banner1012

"Bu hükümet de, bu zihniyet de, Kıbrıs Türkü'nün sırtında yük"

banner1020

CTP Genel Başkan  Tufan Erhürman, hükümetin 16 aylık icraatlarını değerlendirdi; hukuksuzluklar, kamu yararına aykırılıklar, yolsuzluklar yaşandığını savundu ve "Bu hükümet de, bu zihniyet de, bu sistem de, onun kültürü de Kıbrıs Türk halkının sırtında ağır bir yüktür. Kıbrıs Türk halkının ilerlemesini engellemektedir. Bu yükü hep birlikte sırtımızdan atacağız” dedi

banner974
"Bu hükümet de, bu zihniyet de, Kıbrıs Türkü'nün sırtında yük"

banner971

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), ilçelere başlattığı ziyaretler kapsamında dün akşam Esentepe’yi ziyaret etti.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, milletvekilleri, MYK üyeleri ve Girne İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda köy halkına hitap eden Genel Başkan  Tufan Erhürman, hükümetin 16 aylık icraatlarını değerlendirdi; hukuksuzluklar, kamu yararına aykırılıklar, yolsuzluklar yaşandığını savundu.

Erhürman, şunları kaydetti:

“Hep söylüyoruz. Bu hükümet miadını çoktan doldurdu. Ama daha da önemlisi varlığımızı tehdit eden bu zihniyetin, onun kurduğu sistemin ve bu sistemin ürettiği kültürün de miadını doldurmuş olmasıdır. Bu hükümet de, bu zihniyet de, bu sistem de, onun kültürü de Kıbrıs Türk halkının sırtında ağır bir yüktür. Kıbrıs Türk halkının ilerlemesini engellemektedir. Bu yükü hep birlikte sırtımızdan atacağız.”

Erhürman, “hükümetin Bedi’s’ten Salamis’e, Kumyalı’dan Esentepe’ye, Girne İkinci Bölge’den Antik Liman’a, Çıkarma Plajı’ndan Karşıyaka’da Gorno Tepesi’ne, Lefkoşa’da Metehan’dan eski Sanayi Holding binalarına ve eski KTHY binasının yanındaki araziye kadar uzanan hukuksuzluk, kamu yararına aykırılık ve yolsuzluk zincirine imza attığını” kaydetti.

Crans Montana sonrasında Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmelere de değinen Erhürman, “ ‘Artık müzakere süreci bitti’ diye sevinip ‘şimdi başka planları devreye sokacağız’ diyenlerin, bu ülkenin geleceğine dair hiçbir ciddi plan ve programları bulunmadığını” söyledi.

“… KİRLETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADILAR”

“Artık evin içini temizleyeceğiz” diyenlerin “o günden bu güne evin içini kirletmekten başka bir şey yapmadıklarını” da savunan Erhürman, şu ifadeleri kullandı:

“Dahası, evin içini kirletirken kapı ve pencereleri sıkı sıkı kapatıp nefes almamızı engellemek için de ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Bir bakan çıkıyor, ‘izolasyonları kaldırmaya çalışarak anavatanın önünde takoz olmayacağız’ diyor. Aslında dertleri anavatan falan değil. Kıbrıs Türk halkının dünyayla ilişki kurmasından, dünyaya açılmasından korkuyorlar. Dünyaya açılmanın sürdürmeye çalıştıkları sistemin önünde takoz olacağını biliyorlar, bundan korkuyorlar.”

“KIBRIS TÜRK HALKI ÇALIŞIR, YAPAR”

“Bu sistem aynen devam etsin diye çırpınanların en önemli taktiklerinden biri de Kıbrıs Türk halkına ‘siz yapamazsınız’,  ‘biz yapamayız’ diyerek özgüvenini kaybetmesi için uğraşmaktır” diyen Erhürman, şunları ekledi:

“Bütün ülkeyi geziyoruz. İnsanlarımızın bu koşullarda bile inatla üretmeye, yaratıcılıklarını kullanmaya, cesaretle girişim yapmaya devam ettiklerini büyük bir mutlulukla görüyoruz. Minik ve genç sporcularımızın, kültür-sanatla uğraşan insanlarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Mesele bireysel başarıları çalışarak, insanlarımızın önünü açarak, dayanışma içinde toplumsal başarılara dönüştürmektir. Hep birlikte yapmamız gereken ve yapacağımız budur. ‘Siz yapamazsınız’, ‘biz yapamayız’ diyenlere yanıtımız bellidir: Siz ne derseniz deyin, çalışırız ve yaparız…”

Esentepe ziyaretinde Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi ve Belediye Başkanı Cemal Erdoğan da kısa birer konuşma yaptı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.