banner913
banner932
banner1012

Kadınların tek başına seyahat etmesi için 8 sağlam neden

banner1020

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken kadınlar ve gezileri üzerine birkaç laf etmeden geçmek olmaz

banner974
Kadınların tek başına seyahat etmesi için 8 sağlam neden

banner971

Tek başına seyahat etmek, şüphesiz ki insanı en çok rahatlatan ve dinlendiren şeylerden biri. Özellikle dünya görüşünü ve ataerkil toplum yapısını göz önüne alırsak kadınlar için bunun anlamı çok daha fazla. Kimseye bağlı olmadan karar vermek ve istediğini yapabilmek pek çok duygudan daha iyi hissettirir. Erkeklere kıyasla biraz fazla güvenlik önlemi alarak seyahat etmek durumunda olsalar da kadınlar aşağıda sayacağımız pek çok sebepten dolayı hayatlarında en az bir kez kendileriyle baş başa olacakları bir geziye çıkmalılar!

1. Uyumluluk oranını artırır
Uçağı kaçırmak, planları değiştirmek veya iptal olan durumlar; tek başına seyahat eden kadınları dirençli hale getirir. Ani durumlarda nasıl davranması gerektiğini bilir.

2. Yaratıcılık ve ilham verir
Seyahat anıları, farklı kültürler, huzurlu zamanlar ve tecrübeler; yaratıcılık ve üretme yeteneğini geliştirir potansiyeli artırır.

3. Başarılı diyaloglar kurdurur
Bir sokak satıcısıyla fiyat pazarlığı yapmak ya da bir hostelde ucuza oda almaya çalışmak… Bütün bunlar yetenekleri geliştirir ve zaman içinde daha rahat, doğru şekilde durumlarla başa çıkmayı sağlar.

4. Güçlü yanları ortaya çıkarır, zayıf noktaları aşmaya yardım eder
Tek başına seyahat etmek, sizi sadece alışık olduğunuz konforlu ortamın dışına atmaz aynı zamanda beklentilerinizin de dışına iter. İstemsizce güçlü yanların keşfedildiği bir sürece dönüşmesiyle birlikte zayıf noktaların da törpülendiği bir deneyimdir.

5. Arkadaşlık ağını geliştirir, bağlantıları çeşitlendirir…
Ülkelere, şehirlere seyahat ederken tanıştığınız insanlar arkadaş ağınızı geliştirir. Gittiğiniz yerlerde başka güçlü kadınlarla karşılaşıp iyi dostluklar kurabilirsiniz.

6. Gerçekten istenen şeyin farkına varılmasını sağlar
Seyahat etmek, farkındalığınızı artırır. Yapmak istediğiniz işleri belirlemenize ya da yaptığınız işin sizi tanımlayıp tanımlamadığını anlamanıza yardım eder. Bu, hayatta alabileceğiniz en büyük ödüllerden biridir.

7. Özgüveni artırır
Tek başına çıktığınız seyahatler; özgüveninizi artırır, kararlarınızın arkasında durmanıza yardımcı olur, insanların karşısında daha istikrarlı bir duruş sergilersiniz.

8. Tercihleri çoğaltır
Vereceğiniz kararlarda daha cesur ve mantıklı olmanızı sağlar. Yaşadığınız sıkıntılardan, tek başına olmak gibi durumlardan sonra ayaklarınız yere daha sağlam basacaktır. Tercihleriniz daha cesur ve mantıklı hale gelecektir.

Tek Başına Seyahat Eden Kadınların En Belirgin 8 Özelliği | Neredekal.com

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.