banner913
banner932
banner1012

Avrupa’ da gezilecek en iyi 10 seyahat rotası

banner1020

Önümüz yaz şimdiden tatil planı yapmaya başlamış olanlar bu yazı dizisi sizin için. Her gün Avrupa’nın bir rotasını, bu rotalardaki ülkelerin kültürlerini, kısa tarihlerini ve gezilecek yerlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

banner974
Avrupa’ da gezilecek en iyi 10 seyahat rotası

banner971

Aslında çok uzaklarda değil hemen yanı başımızda. İsterseniz sırt çantası ile çıkın yola, isterseniz alın bavulları karavanla çıkın yollara. Hatta motosiklet seyahatleri bile yapılabilir bu rotalarda. Tamam, Avrupa, vize falan biraz engel biliyorum ancak yola çıkacaklar için bu da sorun değil diye de düşünmeden edemiyorum...  Hepinize iyi tatiller…

İlk Rotamız Benelüks Ülkeleri

1- Almanya – Hollanda – Belçika – Fransa ( Benelüks )

Almanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Köln’den başlayarak, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a doğru devam edecek yolculuğunuzu, Belçika’da Brüksel ile mola verip en sonunda Fransa’nın başkenti Paris’te sonlandırabilirsiniz. Bu seyahatle Avrupa’nın en önemli 4 şehrini ve dolayısı ile 4 ülkesini de gezmiş oluyorsunuz. Her ülkede ve şehirde farklı bir kültür farklı bir yaşam tarzı bulacaksınız. Benelüks olarak adlandırılan bu rota gezginlerin favori rotasıdır.

Almanya - Köln

Onlarca müzeye ve sanat galerisine ev sahipliği yapan Köln, çok sayıda yabancının ikamet ettiği kozmopolit bir kent. Şehirde etnik çeşitliliğin fazla olması gece hayatının ve kent kültürünün hızla gelişmesini sağlamış. Romalılar tarafından kurulan şehrin Orta Çağ’ın en önemli ticaret merkezi olmasıysa çeşitli dönemlerde birbirinden ihtişamlı yapıların inşa edilmesine neden olmuştur.

Gezilecek yerler

Almanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Köln’de gezip görülecek pek çok yer bulunuyor. Müzelerden katedrallere, köprülerden parklara kadar görmeniz gereken belli başlı yerler var. 144 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük katedrali olan Dom katedrali, birçok kilise, müze ve anıtların yanı sıra restoran ve barlarla dolu işlek bir durak olan Eski Şehir, Roma dönemine ait önemli eserleri görebileceğiniz Roma-Germen Müzesi, tren yolu olarak da kullanılan Hohenzollern Köprüsü görülecek yerler arasında.

Hollanda - Amsterdam

Adını Amstel nehrinden ve üzerine kurulu barajlardan (dam) alan Amsterdam, 12. yüzyılda küçük bir balıkçı köyü olarak kurulmuş, ardından barajların kurulması ve balık ticareti ile önemli bir liman kentine dönüşerek büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Bir liman kenti olan Amsterdam Avrupa’da yaşanan karışıklıklardan kendini uzak tutmayı başarmış ve ticaret hayatını başarılı bir şekilde devam ettirmiştir. Süregelen ticari yaşam ve zenginlik ile sömürgelerini arttıran Hollanda Karayiplere kadar uzanmıştır. Hollanda ve Amsterdam 17.Yüzyılda altın çağını yaşamasıyla kültür ve sanat anlamında önemli örnekler sergilemiştir. 17-18.yüzyıl arasında gerileme dönemine giren şehir, William Van Orange’ın gelişiyle yeniden yükselme dönemine girmiştir.

Amsterdam, sanayileşme devriminin gerektirdiği yeniliklerle ile kültür, sanat ve müzecilik gibi alanlarda gelişme göstererek günden güne zenginleşmiştir. 19.yüzyılın sonunda yapılan Cetraal Station şehre endüstri kenti özelliği de kazandırmıştır. 20.yüzyılda dünya savaşlarından etkilenen şehir, zaman içerisinde farklı ülkelerden göç alarak toparlanmıştır. Bugün Amsterdam yaşanılacak en güzel bölgeler arasında yer almaktadır.

Gezilecek yerler
Yurt dışı turları arasında en çok ilgi gören Amsterdam, meydanları, kiliseleri, parkları ve müzeleri ile ziyaretçilerine pek çok gezi durağı sunar. Burada şehir merkezini gezmenin keyfini yürüyerek veya bisikletle çıkarabilirsiniz. Dilerseniz tramvay ile de bu güzel şehri keşfedebilirsiniz. Civardaki yerler için bisiklet ya da araç kiralamanız daha uygun olacaktır.

Dam meydanı, Vondelpark, Van Gogh Müzesi, Eski kilise ve Rembrandt Meydanı Amsterdam’da görülmesi gereken yerler arasındadır. Red Light District ve Madame Tussauds müzesi de görülmeye değer yerlerdendir.

Belçika - Brüksel

Belçika’nın başkenti Brüksel, tipik bir sanat şehri olmasa da ciddi ve soğuk görüntüsünün altında tarihi ve kültürel değerleri, ilginç müzeleri ve eşsiz lezzetleri ile renkli bir kent. Avrupa Birliğinin 3 ana organına ev sahipliği yapan şehir, diplomatik anlamda önemli bir kent olmasının yanı sıra Flemenk, Alman ve Fransız kültürünün bir arada yaşandığı nadir şehirlerden. İlk görüşte sıradan ve soluk görünen Brüksel’in sokaklarını gezdikçe, eğlenceli ve sıra dışı yerlerini gördükçe daha çok seveceksiniz.

Gezilecek yerler

Brüksel gezilecek yerler konusunda diğer Avrupa şehirleri kadar zengin seçeneklere sahip olmasa da 1-2 günlük bir gezi boyunca çok keyifli anlar geçirebileceğiniz yerlere sahip. Şehrin en güzel ve en hareketli noktası Grand Place. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın en güzel meydanlarından olan bu meydan çevresinde birçok önemli yapı yer alıyor. Hotel de Ville yani Belediye Sarayı bunların en önemlisi. Şehrin simge yapılarından biri olan Manneken Pis yani İşeyen Çocuk Heykeli ise hemen meydana yakın bir konumda yer alıyor. Şehrin bir diğer ünlü simgesi Atomium ise şehrin biraz kenarında yer alıyor. Bu yapının hemen yanında Avrupa’daki önemli yapıların minyatürlerinin sergilendiği ünlü Mini Europe Park var. Cathedrale Saint-Michel et Gudule, Galeries Royales de Saint-Hubert ve Centre Belge de la Bande Dessinee ise şehirde gezip görmeniz gereken diğer önemli yerlerden.

Fransa - Paris

Paris, «Sen Nehri’nin ve Kral’ın kızıdır» deyişi, Fransız başkentinin sahip olduğu kozları gayet iyi anlatır: nehir kıyısında yer alan bir kavşak noktası, sağlam bir savunma mevzii oluşturmaya elverişli ada ve şehrin siyasi, dini, İktisadi ve kültürel atılımını kolaylaştıran merkezi yönetime yakınlık. Siyasi iktidarın göz bebeği olan Paris, fırtınalı bir kenttir. Geçirdiği devrimci sarsıntılar sık sık ülke tarihine damgasını vuracaktır.

Paris, yalnızca Fransa'nın merkezini oluşturan bir mega şehir değil; aynı zamanda romantizmin dünya çapındaki başkentidir. Geniş bulvarları, gotik mimari örneği etkileyici binaları, Sen Nehri, Eyfel Kulesi, Zafer Takı gibi eşsiz detayları nedeniyle yüzyıllardır farklı türlerdeki sanat eserlerine konu olan ünlü kent, tüm bu özelliklerinden dolayı her yıl 30 milyonun üzerinde kişi tarafından ziyaret ediliyor ve böylece "dünyanın en turistik kenti" unvanını korumayı başarıyor.

Gezilecek yerler

Paris’i tüm ihtişamıyla görebileceğiniz Eyfel Kulesi, Ünlü Monalisa tablosu Louvre Müzesi, Paris’in en meşhur Şanzelize Caddesi, on iki caddeyi birbirine bağlayan  Zafer Takı, Paris’in simgelerinden biri olan Ressamlar Tepesi, Disneyland, Victor Hugo’nun Notre Dame’in Kamburu  romanına konu olan Notre Dame Katedrali, Orsay Müzesi, Napolyo’nun ordusunun büyüklüğünü göstermek için yaptırdığı bir tapınak olan Madeleine Kilisesi, Paris’e her gidenin uğradığı dileklerinin kabul olması için kilitler taktığı köprü Aşıklar Köprüsü

Yarın: İspanya – Portekiz ( İber Yarımadası ) 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.