banner913
banner932
banner1032

Sivilcelerin ilginç nedenleri ve çözümleri

banner1020

Sırtınızda, omzunuzda, göğsünüzde, boynunuzda, bacaklarınızda ve kollarınızda çıkan sivilcelerin nedeni nedir? İşte bu bölgelerde çıkan sivilcelerin daha önce hiç duymadığınız nedenleri ve çözümleri:

banner974
Sivilcelerin ilginç nedenleri ve çözümleri

banner971

1- Göğüsteki sivilceler

Göğüsteki sivilcelerin en yaygın sebebi toz deterjana veya duş jeline alerjik reaksiyondur. Soğuk içecekler, baharatlar ve deniz ürünleri de sebep olabilir.

Çözümü

Bir miktar karbonatlı suyla cildinize masaj yapın. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

2- Boyundaki sivilceler

Sıkı bir yaka cildinize sürtünerek sivilceye neden olabilir. Veya şampuanınıza alerjiniz olabilir. Diğer bir sebep ise tatlı tutkunuz.

Çözümü

Pamuğu limon suyuna batırıp boynunuzu silin. 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

3- Sırttaki ve omuzlardaki sivilceler

Sırttaki sivilceler genellikle sırt çantası kayışlarından veya dar sentetik kıyafetlerden kaynaklanır. Küçük kırmızı sivilceler evdeki temizlik ürünlerine veya kimyasallara bir reaksiyon olabilir. Yağlı yiyecekler ve kızartmalar da sorumlu olabilir.

Çözümü

Haftada bir tuzlu su banyosu yapabilirsiniz. Veya banyo yaptığınız suya 1, 2 oranında sirke ekleyebilirsiniz.

4- Kollardaki sivilceler

Sindirim sistemi problemleri, deterjanlara alerjik reaksiyon, antibiyotikler kollardaki sivilcelerin sebebi olabilir. Veya mantar enfeksiyonu kapmış olabilirsiniz.

Çözümü

Mantar enfeksiyonundan kaynaklanmıyorsa patates suyuyla kollarınızdaki sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Çiğ patatesi ikiye kestikten sonra problemli bölgeye sürün. 1 saat bekletip yıkayın.

5- Bacaklardaki sivilceler

Yeterince temiz tutmamak ve vücudu saran sentetik kumaşlar bacaklardaki sivilcelerin en yaygın nedenlerindendir. Bacaklarınızı iyi kesmeyen bir tıraş bıçağıyla tıraş ediyorsanız bu da sebep olabilir.

Çözümü

Duş jelinize ekleyin 5-6 damla çay ağacı yağı ekleyin.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.