banner913
banner932
banner1012

Hastanelerdeki hasta bakıcı çilesi son bulacak

banner1020

Altuğra: “Yasal düzenlemeyle yatılı tedavi gören hastaların bakımı için dışardan hizmet alımının önüne geçilecek”

banner974
Hastanelerdeki hasta bakıcı çilesi son bulacak

banner971
Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, yasal düzenlemeyle yatılı tedavi gören hastaların bakımı için dışardan hizmet alımının önüne geçileceğini açıkladı.
Altuğra, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın yürürlüğe girmesiyle hasta bakım teknikeri / elemanı istihdamının Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılacak sınavlarla belirleneceğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, İzlem Gürçağ Altuğra’nın değerlendirmesi şöyle:
“Sosyal devlet anlayışıyla bu hizmeti yasal düzenlemelerle hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yürürlüğe girecek olan yasayla yatılı tedavi gören hastaların bakımı için dışarıdan satın alınan hizmetin önüne geçilerek, hasta bakım teknikeri/ elemanları istihdam edilecektir. İstihdam edilecek olan hasta bakım elemanları hastanın beslenmesi, hijyenik ihtiyaçları gibi konularda hemşirelerin gözetiminde görevlerini yürütecektir.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.